Οι ΗΠΑ στέλνουν και άλλα στρατεύματα στον Περσικό Κόλπο

Οι ΗΠΑ στέλνουν και άλλα στρατεύματα στον Περσικό Κόλπο Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ ανακοίνωσε χθες την αποστολή επιπλέον αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

H απόφαση πάρθηκε έπειτα από αίτημα της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για την ενίσχυση της αεράμυνας του σουνιτικού Βασιλείου, σε συνέχεια των επιθέσεων σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία.

Η Ουάσινγκτον επιρρίπτει την ευθύνη των επιθέσεων αυτών στο Ιράν.

Υπενθυμίζοντας την κατάρριψη ενός αμερικανικού drone από ιρανικές δυνάμεις τον Ιούνιο, μετά την κατάσχεση ενός βρετανικού πετρελαιοφόρου από το Ιράν, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η επίθεση της 14ης Σεπτεμβρίου σε δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία «αντιπροσωπεύει μια δραματική κλιμάκωση της ιρανικής επιθετικότητας».

«Για να αποτραπεί η περαιτέρω κλιμάκωση, η Σαουδική Αραβία ζήτησε διεθνή βοήθεια για την προστασία των κρίσιμης σημασίας υποδομών του Βασιλείου και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζήτησαν επίσης βοήθεια», τόνισε ο Έσπερ.

«Ως απάντηση στα αιτήματα των Βασιλειών, ο πρόεδρος ενέκρινε την ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων, που θα είναι αμυντικού χαρακτήρα και θα επικεντρωθούν κυρίως στην αεροπορία και στην πυραυλική άμυνα», πρόσθεσε.

Ο ακριβής αριθμός των στρατευμάτων και ο τύπος του εξοπλισμού που θα αποσταλούν ως ενισχύσεις δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί, αλλά θα πρόκειται για έναν «περιορισμένο» αριθμό, που δεν θα είναι χιλιάδες, δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Πεντάγωνο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πάνω από τα 100 δολάρια ξανά το πετρέλαιο με φόντο τη σύγχυση στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για «παραγωγικές» συνομιλίες με την Τεχεράνη, η ιρανική πλευρά διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπήρξε επικοινωνία με την Ουάσιγκτον
THE LIFO TEAM
ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM