Οι ΗΠΑ στέλνουν και άλλα στρατεύματα στον Περσικό Κόλπο

Οι ΗΠΑ στέλνουν και άλλα στρατεύματα στον Περσικό Κόλπο Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ ανακοίνωσε χθες την αποστολή επιπλέον αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

H απόφαση πάρθηκε έπειτα από αίτημα της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για την ενίσχυση της αεράμυνας του σουνιτικού Βασιλείου, σε συνέχεια των επιθέσεων σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία.

Η Ουάσινγκτον επιρρίπτει την ευθύνη των επιθέσεων αυτών στο Ιράν.

Υπενθυμίζοντας την κατάρριψη ενός αμερικανικού drone από ιρανικές δυνάμεις τον Ιούνιο, μετά την κατάσχεση ενός βρετανικού πετρελαιοφόρου από το Ιράν, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η επίθεση της 14ης Σεπτεμβρίου σε δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία «αντιπροσωπεύει μια δραματική κλιμάκωση της ιρανικής επιθετικότητας».

«Για να αποτραπεί η περαιτέρω κλιμάκωση, η Σαουδική Αραβία ζήτησε διεθνή βοήθεια για την προστασία των κρίσιμης σημασίας υποδομών του Βασιλείου και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζήτησαν επίσης βοήθεια», τόνισε ο Έσπερ.

«Ως απάντηση στα αιτήματα των Βασιλειών, ο πρόεδρος ενέκρινε την ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων, που θα είναι αμυντικού χαρακτήρα και θα επικεντρωθούν κυρίως στην αεροπορία και στην πυραυλική άμυνα», πρόσθεσε.

Ο ακριβής αριθμός των στρατευμάτων και ο τύπος του εξοπλισμού που θα αποσταλούν ως ενισχύσεις δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί, αλλά θα πρόκειται για έναν «περιορισμένο» αριθμό, που δεν θα είναι χιλιάδες, δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Πεντάγωνο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

«Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 14. Σαράντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κίεβο, 6 ακόμη τραυματίστηκαν στην Οδησσό» δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Διεθνή / Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέφερε ότι «επιχειρεί για να αναχαιτίσει και να πλήξει εκεί όπου είναι απαραίτητο για να εξαλείψει την απειλή»
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Ο Λευκός Οίκος συζητά με το Ιράν την πιθανότητα να οργανωθεί συνάντηση εντός της εβδομάδας ανάμεσα στον ειδικό απεσταλμένο της προεδρίας των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ και τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί
LIFO NEWSROOM
Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Διεθνή / Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Ο δικαστής δήλωσε ότι εντόπισε «πολλαπλές αντιφάσεις» στις απαντήσεις του ενόρκου, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει πρόθεση να παραπλανήσει το δικαστήριο ώστε να εξασφαλίσει θέση στο σώμα ενόρκων
LIFO NEWSROOM