Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να ανοίξουν τα σύνορα μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους

Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να ανοίξουν τα σύνορα μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους Facebook Twitter
Unsplash
0

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, τα σύνορα των οποίων παραμένουν κλειστά σε ξένους ταξιδιώτες από δεκάδες χώρες του κόσμου, σκοπεύει να τα ανοίξει ξανά σε πλήρως εμβολιασμένους για την Covid-19.

Η Ουάσιγκτον καταρτίζει νέα, «προοδευτική προσέγγιση, που θα σημάνει, με λίγες εξαιρέσεις, ότι οι αλλοδαποί που θα έρχονται στις ΗΠΑ – από όλες τις χώρες – θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι», εξήγησε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το χρονοδιάγραμμα.

Ομάδες εργασίας αφιερωμένες στο ζήτημα «βρίσκονται στην πορεία της κατάρτισης της νέας πολιτικής, ώστε να είμαστε έτοιμοι, όταν έρθει η στιγμή, να κινηθούμε προς αυτό το νέο σύστημα», συμπλήρωσε.

Για την ώρα, οι ταξιδιώτες από Ευρώπη, Ινδία, Βραζιλία και Κίνα, δεν μπορούν να εισέλθουν στην αμερικανική επικράτεια εκτός αν υπάρχει επιτακτικός και συγκεκριμένος λόγος, με την Ουάσιγκτον να συνεχίζει να κωφεύει στις εκκλήσεις, ειδικά Ευρωπαίων, περί αμοιβαιότητας.

Ενώ οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να ανοίξουν τα δικά τους σύνορα σε Αμερικανούς, υπό τον όρο πως είτε έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19 ή είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, οι ταξιδιώτες από τον χώρο Σένγκεν, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία δεν μπορούν, αντιθέτως, να εισέρχονται στις ΗΠΑ από τον Μάρτιο του 2020.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ