Οι ΗΠΑ επικήρυξαν για 1 εκατ. δολάρια το γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Οι ΗΠΑ επικήρυξαν για 1 εκατ. δολάρια το γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν Facebook Twitter
1 εκατ. δολάρια για πληροφορίες σχετικά με τον Χάμζα μπιν Λάντεν, τον πρίγκιπα διάδοχο του τζιχάντ
0

Οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή μέχρι 1 εκατομμύριο δολάρια  για πληροφορίες σχετικά με έναν από τους γιους του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν αναδύεται ως ηγέτης της ισλαμιστικής μαχητικής ομάδας, λένε αξιωματούχοι και θεωρείται ότι βρίσκεται κοντά στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν.

Τα τελευταία χρόνια έχει κυκλοφορήσει μηνύματα  που καλούν τους οπαδούς να επιτεθούν στις ΗΠΑ και τους δυτικούς συμμάχους τους σε εκδίκηση για τη δολοφονία του πατέρα του.

Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι περίπου 30 ετών,χαρακτηρίστηκε επισήμως από τις ΗΠΑ ως παγκόσμιος τρομοκράτης πριν από δύο χρόνια.

Ο Χάμζα, θεωρείται πως είναι ο επιλεγμένος διάδοχος του Οσάμα μπιν Λάντεν, ιδρυτή του δικτύου στο οποίο επιρρίπτεται η ευθύνη για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

«Από τουλάχιστον τον Αύγουστο του 2015, έχει δημοσιοποιήσει στο Διαδίκτυο αρχεία ήχου και βίντεο με τα οποία καλεί να διαπραχθούν επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων τους κι έχει απειλήσει να διαπράξει επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του, ο οποίος σκοτώθηκε τον Μάιο του 2011 από αμερικανούς στρατιώτες», αναφέρει ανακοίνωση της αμερικανικής διπλωματίας.

Κατά ειδικούς στις ισλαμιστικές οργανώσεις, ο γιος του Μπιν Λάντεν διευθύνει την οργάνωση Άνσαρ αλ Φουρκάν, η οποία προσελκύει εδώ και μερικούς μήνες στη Συρία τους πιο σκληροπυρηνικούς μαχητές της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Οι ΗΠΑ επικήρυξαν για 1 εκατ. δολάρια το γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν Facebook Twitter
O Χάμζα σε νεαρή ηλικία δίπολα από τον πατέρα του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Ο Χάμζα μπιν Λάντεν αποκαλείται συχνά ο «πρίγκιπας διάδοχος του τζιχάντ». Έγγραφα, ανάμεσά τους επιστολές που είχε μεταδώσει το Γαλλικό Πρακτορείο τον Μάιο του 2015 και αποδίδονται στον Οσάμα μπιν Λάντεν, υποδεικνύουν ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα τον προόριζε για διάδοχό του στην ηγεσία του παγκόσμιου ιερού πολέμου εναντίον της Δύσης.

Στα αρχεία του Οσάμα μπιν Λάντεν τα οποία σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές κατασχέθηκαν στην επιδρομή με την οποία εξοντώθηκε στο Πακιστάν και αποκαλύφθηκαν στα τέλη του 2017 από τη CIA συμπεριλαμβάνεται βίντεο που καταγράφει τον γάμο του Χάμζα, κατά τα φαινόμενα στο Ιράν. Αυτό είναι το πρώτο υλικό που εικονίζει τον νεαρό αφού ενηλικιώθηκε και περιήλθε στην κατοχή της Ουάσινγκτον.

Kατά τις αμερικανικές αρχές, είναι άγνωστο το πού είναι ο Χάμζα μπιν Λάντεν, αν βρίσκεται στο Ιράν, στη Συρία, ή στο Αφγανιστάν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM