Οι Γερμανοί θέλουν κυβέρνηση «Τζαμάικα»

Οι Γερμανοί θέλουν κυβέρνηση «Τζαμάικα» Facebook Twitter
0

Ο συνασπισμός «Τζαμάικα» (Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι) φαίνεται πλέον να προκρίνεται από τους Γερμανούς, μετά την ανακοίνωση των Σοσιαλδημοκρατών ότι επιλέγουν να μείνουν στην αντιπολίτευση. Την ίδια ώρα οι πολίτες καταλογίζουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τις διαρροές ψήφων όχι τόσο στους επικεφαλής, αλλά σε ολόκληρα τα κόμματα.

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Infratest dimap για το ARD, τον «μεγάλο συνασπισμό» προτιμά το 31% (+8% από χθες), ενώ τον συνασπισμό «Τζαμάικα» το 57% (+34% από χθες). Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να σχηματιστεί κυβερνητικός συνασπισμός, το 26% προκρίνει κυβέρνηση μειοψηφίας, ενώ το 65% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών.

 

Σε ό,τι αφορά το «όχι» των Σοσιαλδημοκρατών στο ενδεχόμενο συμμετοχής στην κυβέρνηση, το 59% το θεωρεί σωστό, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 33%. Μεταξύ των οπαδών του SPD το ποσοστό εκείνων που εγκρίνουν τη στάση του Μάρτιν Σουλτς ανεβαίνει στο 74%.

 

Όταν υποβάλλεται η ερώτηση αν το SPD θα παραμείνει σε αυτή του την απόφαση ή θα αλλάξει γνώμη, το 59% απαντάει ότι θα παραμείνει, ενώ το 30% έχει άλλη άποψη.

 

«Είναι θετικό ότι η Μέρκελ παραμένει καγκελάριος;» ερωτήθηκαν οι πολίτες, για να απαντήσουν καταφατικά σε ποσοστό 58%, 13 μονάδες λιγότερο από ό,τι είχαν απαντήσει μετά τις εκλογές του 2013.

 

Η ευθύνη για τις απώλειες των κομμάτων, βαρύνει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, κατά 27% την Άγγελα Μέρκελ και κατά 65% το CDU, κατά 36% τον Χορστ Ζεεχόφερ και κατά 56% το CSU και κατά 28% τον Μάρτιν Σουλτς και 67% στο κόμμα για το SPD.

 

Σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική συνεργασία των κομμάτων με την AfD, το 17% εκτιμά ότι πρέπει να υπάρχει, το 47% προτιμά να γίνεται κατά περίπτωση ενώ το 33% απορρίπτει κάθε συνεργασία.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM