Τι γνωρίζουμε για τα UFO: Πολλοί περιμένουν την έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου

Οι ενδείξεις και τα βίντεο για τα UFO: Έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου θα λύσει το μυστήριο; Facebook Twitter
0

Για χρόνια οι αμερικανικές κυβερνήσεις είχαν υπόψιν τους αναφορές για μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα.

Πρόσφατα ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα μιας σειράς από βίντεο και φωτογραφιών που απεικονίζουν ιπτάμενα αντικείμενα αγνώστου ταυτότητας.

Μέσα στον επόμενο μήνα, το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικών Πληροφοριών και άλλες υπηρεσίες αναμένεται να παραδώσουν στο Κογκρέσο μη διαβαθμισμένες εκθέσεις για τα UFO, ενώ το υπουργείο Άμυνας αναμένεται να εξετάσει και το πώς έχει χειριστεί μέχρι τώρα το Πεντάγωνο το ευαίσθητο θέμα.

Μια πηγή με γνώση του θέματος δήλωσε στο CNN νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα υπάρξουν περισσότερες έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Τι γνωρίζουμε για τα UFO

Από τη φύση τους, περιβάλλονται από μυστήριο και προς το παρόν υπάρχουν πολύ περισσότερα ερωτήματα, παρά απαντήσεις, με τους περισσότερους να τα αποδίδουν - εύλογα - σε ιπτάμενες συσκευές άλλων κρατών. 

 Πεντάγωνο: Αυθεντικό το βίντεο με UFO που παρενοχλούν πλοία του Ναυτικού

Τον περασμένο μήνα, το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα κάποιων φωτογραφιών και βίντεο που τραβηχτήκαν από υπέρυθρες κάμερες του ναυτικού το 2019. Τα ντοκουμέντα δείχνουν τριγωνικού σχήματος αντικείμενα να αναβοσβήνουν κινούμενα μέσα από τα σύννεφα.

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ είχε επιβεβαιώσει τη γνησιότητα, κρατώντας αδημοσίευτο το υλικό για ενάμιση χρόνο, «προκειμένου να διαλυθούν οι όποιες αμφιβολίες του κοινού γύρω από τη γνησιότητα του», όπως σημείωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σου Γκάου. «Υστερα από προσεκτική μελέτη των εικόνων βίντεο, η υπηρεσία αποδέχθηκε το αίτημα για δημοσιοποίησή τους, καθώς δεν αποκαλύπτονται σε αυτά διαβαθμισμένες πληροφορίες ή απόρρητα οπλικά συστήματα».

Το 2017, πιλότος μαχητικού αεροσκάφους είχε διηγηθεί στο δίκτυο CNN τη συνάντησή του με τέτοιο άγνωστης προέλευσης ιπτάμενο αντικείμενο το 2004. «Καθώς το πλησίασα, επιτάχυνε προς τον νότο και εξαφανίστηκε σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα. Οι κινήσεις του ήταν πολύ ακριβείς και απότομες, θυμίζοντας μπαλάκι του πινγκ πονγκ. Εμοιαζε να αναπηδά στα σύννεφα», θυμόταν ο απόστρατος πλέον πιλότος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Φρέιβορ.

Ο πρώην επικεφαλής του απόρρητου προγράμματος του Πενταγώνου για την έρευνα γύρω από τα UFO, Λουίς Ελιζόντο, είχε παραδεχτεί σε παλαιότερη συνέντευξή του το 2017 πως υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι «δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν».

«Τα αεροσκάφη αυτά –ας τα πούμε αεροσκάφη– εμφανίζουν πτητικά χαρακτηριστικά, που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από κανένα υπάρχον ιπτάμενο μέσο», έλεγε ο Ελιζόντο, ο οποίος είχε παραιτηθεί την ίδια χρονιά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μυστικότητα που συνόδευε τις έρευνες. 

Μία άλλη σειρά φωτογραφιών δείχνει τρία αντικείμενα με σφαιροειδή σχήματα να πετούν στον ουρανό.

Τον Απρίλιο του 2020, το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα τρία σύντομα βίντεο που έδειχναν ιπτάμενα αντικείμενα να κινούνται με ταχύτητα. Σε ένα από τα βίντεο μία φωνή ακούγεται να λέει πως θα μπορούσε να είναι drone.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, το τμήμα αποφάσισε ότι η εγκεκριμένη κυκλοφορία αυτών των μη διαβαθμισμένων βίντεο δεν αποκαλύπτει ευαίσθητες πληροφορίες ή συστήματα», δήλωσε ο αμερικανικός στρατός «και δεν προσκρούει σε μεταγενέστερες έρευνες για επιθέσεις σε στρατιωτικό εναέριο χώρο από άγνωστα εναέρια φαινόμενα».

«Εξαφανίστηκε σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα»

«Το 2017, ένας από τους πιλότους που είδε ένα από τα άγνωστα αντικείμενα το 2004 είπε στο CNNi ότι κινείτο με τρόπους που δεν μπορούσε να εξηγήσει. «Καθώς το πλησίασα επιτάχυνε γρήγορα προς το νότο και εξαφανίστηκε σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα», δήλωσε ο συνταξιούχος πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ Ντέιβιντ Φράβερ. «Ήταν κάτι εξαιρετικά απότομο, σαν μια μπάλα πινγκ πονγκ, που αναπηδούσε από έναν τοίχο. Χτυπούσε και πήγαινε στην αντίθετη κατεύθυνση».


Μιλάμε για εξωγήινους;

Η αναγνώριση από το Πενταγώνου ότι τα UFO είναι αληθινά θέτει ένα βασικό ερώτημα: Είμαστε μόνοι;

Ο Luis Elizondo, πρώην επικεφαλής του διαβαθμισμένου προγράμματος DoD, το οποίο ερευνά την πιθανότητα των UFO, δήλωνε στο CNNi το 2017 ότι «υπάρχουν μερικά πολύ αξιόπιστα στοιχεία ότι ενδέχεται να μην είμαστε μόνοι».

«Αυτά τα αεροσκάφη, ας τα αποκαλέσουμε έτσι, έχουν χαρακτηριστικά για τα οποία δεν γνωρίζουμε στην αμερικανική επικράτεια».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι παραιτήθηκε από το υπουργείο Άμυνας το 2017 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μυστικότητα γύρω από το πρόγραμμα και τις εσωτερικές αντιρρήσεις για τη χρηματοδότησή του.

Στην πραγματικότητα, ο χειρισμός των αναφορών για ιπτάμενα αντικείμενα εστιάζεται στη διασφάλιση ότι ενδεχόμενες επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια, είτε από αυτόν τον πλανήτη είτε από άλλους, λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

«Είτε πρόκειται για αερόστατα, είτε για πράσινα ανθρωπάκια είτε για κάτι εντελώς διαφορετικό, δεν μπορούμε να ζητάμε από τους πιλότους μας να ρισκάρουν τις ζωές τους χωρίς λόγο», λέει η Ρέιτσελ Κοέν, εκπρόσωπος των δημοκρατικών της Βιρτζίνια.

Τι θα περιλαμβάνει η έκθεση για τα UFO

Παρόλο που ειδικοί έχουν επικροτήσει τις πρόσφατες κινήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης να μοιραστεί πληροφορίες για τις πρόσφατες συναντήσεις με τα UFO, πολλοί παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στην επικείμενη έκθεση του Γραφείου του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών και άλλων υπηρεσιών.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Πεντάγωνο αγνοούσε αναφορές για μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα, χαρακτηρίζοντάς τα απλά ανεξήγητα, παρά τις ενδείξεις ότι αυτά τα αντικείμενα παρουσίασαν χαρακτηριστικά που δεν συνδέονται με συμβατικά αεροσκάφη.

To 2007 το Πεντάγωνο προώθησε ένα πρόγραμμα διερεύνησης του ζητήματος, το οποίο έληξε το 2012, καθώς το υπουργείο Άμυνας εκτίμησε ότι υπήρχαν άλλες προτεραιότητες που έχριζαν χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές γύρω από τα UFO μόλις που αντικατοπτρίζουν τα όσα πραγματικά γνωρίζουμε.

Το περασμένο έτος, το Πεντάγωνο δημιούργησε μία ομάδα δράσης ώστε να κατανοήσει καλύτερα «τη φύση και την προέλευση των UAP».

Η ομάδα δράσης έχει περιλάβει στο φάκελό της και τα βίντεο η αυθεντικότητα των οποίων επιβεβαιώθηκε τον περασμένο μήνα.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ