No.1

Οι εκλογές στη Βενεζουέλα δεν ήταν "ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες", υποστηρίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι εκλογές στη Βενεζουέλα δεν ήταν "ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες", υποστηρίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ Facebook Twitter
0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν σήμερα τις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Βενεζουέλα, για τις οποίες θεωρούν ότι δεν ήταν "ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες".


"Όσο το καθεστώς Μαδούρο συμπεριφέρεται σαν αυταρχική δικτατορία, θα συνεργαζόμαστε με τα μέλη της διεθνούς κοινότητας και θα χρησιμοποιούμε όλο το βάρος της οικονομικής δύναμης και της αμερικανικής διπλωματίας για να στηρίξουμε τους Βενεζουελάνους στις προσπάθειές τους για την αποκατάσταση της δημοκρατίας" ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.


Τις εκλογές για την ανάδειξη κυβερνητών των περιφερειών κέρδισε η παράταξη του προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Ωστόσο η αντιπολίτευση, που θεωρείτο φαβορί, αμφισβητεί τα επίσημα αποτελέσματα.


Η Ουάσινγκτον "χαιρετίζει το θάρρος, την αποφασιστικότητα και τη βούληση των Βενεζουελάνων που επιχείρησαν να ασκήσουν το συνταγματικό δικαίωμά τους" αλλά εκτιμά ότι "η φωνή τους δεν ακούστηκε", συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Κάνει λόγο επίσης για πολλές παρατυπίες, όπως για την απουσία "ανεξάρτητων και αξιόπιστων" διεθνών παρατηρητών ή για την αλλαγή της τοποθεσίας των εκλογικών τμημάτων την τελευταία στιγμή και χωρίς καμία προειδοποίηση.

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM