Οι εγκλωβισμένοι σύροι πρόσφυγες περιμένουν...

Οι εγκλωβισμένοι σύροι πρόσφυγες περιμένουν... Facebook Twitter
0

Μπορεί δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες τους να έχουν καταφέρει να δραπετεύσουν από την κόλαση που υπάρχει στη χώρα τους, αλλά 5.000 περίπου σύροι πρόσφυγες μένουν πίσω, ένα μόλις χιλιόμετρο μακριά από τα τούρκικα σύνορα.

Οι ίδιοι κατασκηνώνουν κάτω από ελιές και κοιμούνται σε απλωμένα χαλιά, περιμένοντας το άνοιγμα των τουρκικών συνόρων που θα τους δώσει λίγο κουράγιο και ελπίδα.

Εκατοντάδες οικογένειες μαζί με τα παιδιά τους, ζουν υπό άθλιες συνθήκες, καθώς η ελλιπής τροφή και το βρώμικο νερό, δυσχεραίνει την προσπάθεια τους να ξεχάσουν τον εφιάλτη στον οποίο βρίσκονται.

Οι έτοιμες βαλίτσες για ένα καλύτερο αύριο είναι πάντα έτοιμες, αλλά το πέρασμά τους σε μια γη, η οποία δεν καταιγίζεται από σφαίρες και βόμβες, μπορεί να καθυστερήσει ακόμα και τρεις εβδομάδες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM