Οι Βρετανοί αποθηκεύουν τρόφιμα & φάρμακα υπό τον φόβο άτακτου Brexit

Οι Βρετανοί αποθηκεύουν τρόφιμα & φάρμακα υπό τον φόβο άτακτου Brexit Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Προϊόντα συνολικής αξίας 4 δισεκατομμυρίων λιρών, ανάμεσά τους τρόφιμαφάρμακα και ποτά, έχουν αποθηκεύσει οι Βρετανοί που φοβούνται τις επιπτώσεις ενός άτακτου Brexit

Σχεδόν ένας στους πέντε ερωτηθέντες της έρευνας, που διεξήχθη από τον φορέα παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Premium Credit σε δείγμα 1.052 ατόμων, δηλώνει ότι έχει ξεκινήσει να αυξάνει τα αποθέματα σε τρόφιμα, φάρμακα, αναψυκτικά και άλλα ποτά.

Ένας στους πέντε Βρετανούς έχει ήδη ξοδέψει κατά κεφαλήν επιπλέον 380 λίρες, τόνισε η Premium Credit, ενώ η έρευνα βρήκε ότι περίπου 800.000 άνθρωποι έχουν ξοδέψει περισσότερες από 1.000 λίρες για τη δημιουργία αποθεμάτων πριν την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου.

Το 74% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει αποθηκεύσει τρόφιμα, το 50% φάρμακα το 46% ποτά και αναψυκτικά. Παρόμοια έρευνα που είχε γίνει τις εβδομάδες πριν την αρχική καταληκτική ημερομηνία του Brexit, στις 31 Μαρτίου, έδειχνε ότι περίπου το 17% του πληθυσμού είχε ξοδέψει παραπάνω χρήματα για αποθέματα αγαθών, συνολικής αξίας 4,6 δισεκ. λιρών.

Πολλοί εμπειρογνώμονες έχουν προβλέψει πως μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία (no deal Brexit) θα επιφέρει προβλήματα και καθυστερήσεις στους εφοδιασμούς με μεγάλους χρόνους αναμονής των φορτηγών στους τελωνειακούς ελέγχους.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία. Πολλές εταιρείες επίσης φοβούνται τις καθυστερήσεις εφοδιασμών. Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα η βρετανική αλυσίδα πίτσας Domino's ανακοίνωσε ότι έχει αυξήσει τα αποθέματα της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM