Οι Βρετανοί αποθηκεύουν τρόφιμα & φάρμακα υπό τον φόβο άτακτου Brexit

Οι Βρετανοί αποθηκεύουν τρόφιμα & φάρμακα υπό τον φόβο άτακτου Brexit Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Προϊόντα συνολικής αξίας 4 δισεκατομμυρίων λιρών, ανάμεσά τους τρόφιμαφάρμακα και ποτά, έχουν αποθηκεύσει οι Βρετανοί που φοβούνται τις επιπτώσεις ενός άτακτου Brexit

Σχεδόν ένας στους πέντε ερωτηθέντες της έρευνας, που διεξήχθη από τον φορέα παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Premium Credit σε δείγμα 1.052 ατόμων, δηλώνει ότι έχει ξεκινήσει να αυξάνει τα αποθέματα σε τρόφιμα, φάρμακα, αναψυκτικά και άλλα ποτά.

Ένας στους πέντε Βρετανούς έχει ήδη ξοδέψει κατά κεφαλήν επιπλέον 380 λίρες, τόνισε η Premium Credit, ενώ η έρευνα βρήκε ότι περίπου 800.000 άνθρωποι έχουν ξοδέψει περισσότερες από 1.000 λίρες για τη δημιουργία αποθεμάτων πριν την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου.

Το 74% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει αποθηκεύσει τρόφιμα, το 50% φάρμακα το 46% ποτά και αναψυκτικά. Παρόμοια έρευνα που είχε γίνει τις εβδομάδες πριν την αρχική καταληκτική ημερομηνία του Brexit, στις 31 Μαρτίου, έδειχνε ότι περίπου το 17% του πληθυσμού είχε ξοδέψει παραπάνω χρήματα για αποθέματα αγαθών, συνολικής αξίας 4,6 δισεκ. λιρών.

Πολλοί εμπειρογνώμονες έχουν προβλέψει πως μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία (no deal Brexit) θα επιφέρει προβλήματα και καθυστερήσεις στους εφοδιασμούς με μεγάλους χρόνους αναμονής των φορτηγών στους τελωνειακούς ελέγχους.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία. Πολλές εταιρείες επίσης φοβούνται τις καθυστερήσεις εφοδιασμών. Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα η βρετανική αλυσίδα πίτσας Domino's ανακοίνωσε ότι έχει αυξήσει τα αποθέματα της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM