Οι Βρετανοί αποθηκεύουν τρόφιμα & φάρμακα υπό τον φόβο άτακτου Brexit

Οι Βρετανοί αποθηκεύουν τρόφιμα & φάρμακα υπό τον φόβο άτακτου Brexit Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Προϊόντα συνολικής αξίας 4 δισεκατομμυρίων λιρών, ανάμεσά τους τρόφιμαφάρμακα και ποτά, έχουν αποθηκεύσει οι Βρετανοί που φοβούνται τις επιπτώσεις ενός άτακτου Brexit

Σχεδόν ένας στους πέντε ερωτηθέντες της έρευνας, που διεξήχθη από τον φορέα παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Premium Credit σε δείγμα 1.052 ατόμων, δηλώνει ότι έχει ξεκινήσει να αυξάνει τα αποθέματα σε τρόφιμα, φάρμακα, αναψυκτικά και άλλα ποτά.

Ένας στους πέντε Βρετανούς έχει ήδη ξοδέψει κατά κεφαλήν επιπλέον 380 λίρες, τόνισε η Premium Credit, ενώ η έρευνα βρήκε ότι περίπου 800.000 άνθρωποι έχουν ξοδέψει περισσότερες από 1.000 λίρες για τη δημιουργία αποθεμάτων πριν την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου.

Το 74% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει αποθηκεύσει τρόφιμα, το 50% φάρμακα το 46% ποτά και αναψυκτικά. Παρόμοια έρευνα που είχε γίνει τις εβδομάδες πριν την αρχική καταληκτική ημερομηνία του Brexit, στις 31 Μαρτίου, έδειχνε ότι περίπου το 17% του πληθυσμού είχε ξοδέψει παραπάνω χρήματα για αποθέματα αγαθών, συνολικής αξίας 4,6 δισεκ. λιρών.

Πολλοί εμπειρογνώμονες έχουν προβλέψει πως μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία (no deal Brexit) θα επιφέρει προβλήματα και καθυστερήσεις στους εφοδιασμούς με μεγάλους χρόνους αναμονής των φορτηγών στους τελωνειακούς ελέγχους.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία. Πολλές εταιρείες επίσης φοβούνται τις καθυστερήσεις εφοδιασμών. Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα η βρετανική αλυσίδα πίτσας Domino's ανακοίνωσε ότι έχει αυξήσει τα αποθέματα της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM