Οι Αμερικάνοι δεν περιμένουν πια πολλά από τον Ομπάμα

Οι Αμερικάνοι δεν περιμένουν πια πολλά από τον Ομπάμα Facebook Twitter
0

Οι Αμερικανοί αμφιβάλλουν αν ο πρόεδρος Ομπάμα είναι σε θέση να καταφέρει κάτι τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στους New York Times.

Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι το 59% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ο Ομπάμα «δεν θα καταφέρει πολλά ή δεν θα καταφέρει τίποτα από όσα θέλει να κάνει». Μόνο το 6% δήλωσε ότι «θα καταφέρει να ολοκληρώσει πολλά» και το 33% δήλωσε ότι θα καταφέρει να ολοκληρώσει «κάποια από όσα θέλει».

Οι προσδοκίες για το νέο Κονγκρέσο είναι μεγαλύτερες, με το 58% να δηλώνει ότι ο έλεγχος των Ρεπουμπλικάνων θα αλλάξει τα πράγματα κατά πολύ. Το 48% δηλώνει ικανοποιημένο με τη νίκη των Ρεπουμπλικάνων, ενώ το 38% δυσαρεστημένο. Μόνο το 18% δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι σχέσεις των δύο κομμάτων θα βελτιωθούν.

Οι ερωτηθέντες απάντησαν σε εννιά θέματα σχετικά με την θητεία του Ομπάμα και ο πρόεδρος πήρε καλές κριτικές μόνο σε ένα από αυτά: για το θέμα του περιβάλλοντος οι Αμερικανοί προτιμούν τις απόψεις του Ομπάμα από την προσέγγιση των Ρεπουμπλικάνων για το θέμα.

Η παρηγοριά για τον Ομπάμα είναι ότι τα νούμερα είναι σχεδόν ίδια με τα νούμερα του 2006 για τον Τζορτζ Μπους. Πιο συγκεκριμένα, η συνολική του αξιολόγηση είναι στο 43%, 11 μονάδες πάνω από την αξιολόγηση του Τζορτζ Μπους στην αντίστοιχη φάση της προεδρίας του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για θεραπευτικούς σκοπούς

Διεθνή / Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει την ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να τη συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς με κατάθλιψη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας
LIFO NEWSROOM