Όχι στους πρόσφυγες λέει η πλειονότητα των Πολωνών

Όχι στους πρόσφυγες λέει η πλειονότητα των Πολωνών Facebook Twitter
0

Όχι στους πρόσφυγες λέει η  πλειονότητα των Πολωνών, ανεξάρτητα από την χώρα προέλευσης τους , ενώ ένα ποσοστό 63% τάσσεται εναντίον των προσφύγων ειδικά από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με δημοσκόπηση από το ινστιτούτο CBOS.

Από την άλλη πλευρά, το 37% θα αποδεχόταν την «προσωρινή υποδοχή» προσφύγων μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, ενώ μόλις το 4% τάσσεται υπέρ της υποδοχής τους στην Πολωνία άνευ όρων.

Τα ποσοστά αυτά είναι πρακτικά αμετάβλητα από την προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου, τον Δεκέμβριο του 2015.

Το συντηρητικό κυβερνών κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για την υποδοχή προσφύγων, αλλά  ότι θα τηρήσει τη συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει η προηγούμενη, φιλελεύθερη κυβέρνηση να υποδεχθεί 7.000 πρόσφυγες σε εθελοντική βάση και όχι στο πλαίσιο της ανακατανομής που εισηγήθηκε η ΕΕ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM