ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

OHE: Τα παιδιά δεν πρέπει να χωρίζονται από τους γονείς τους

OHE: Τα παιδιά δεν πρέπει να χωρίζονται από τους γονείς τους Facebook Twitter
EPA/David Maung
0

Στην πολιτική που εφαρμόζεται στα αμερικανικά σύνορα και που έχει οδηγήσει στον χωρισμό σχεδόν 2000 παιδιών από τους γονείς τους, αναφέρθηκε σήμερα μέσω του εκπροσώπου του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

«Στα παιδιά δεν πρέπει να προκαλούνται ψυχολογικά τραύματα, χωρίζοντάς τα από τους γονείς τους» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίτς.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ «έχει ως θέση αρχής ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια, σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου του Γκουτέρες, σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

«Η ενότητα των οικογενειών πρέπει να προφυλαχθεί» συμπλήρωσε ο ίδιος σε αυτό το κείμενο, σε μια σπάνια κριτική του ΟΗΕ εναντίον της εσωτερικής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ.

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν θα μετατραπούν σε «καταυλισμό μεταναστών», αναφέροντας για μία ακόμη φορά το παράδειγμα της Ευρώπης προκειμένου να υπερασπιστεί την πολιτική της «μηδενικής ανοχής» της κυβέρνησής του.

«Οι ΗΠΑ δεν θα γίνουν καταυλισμός προσφύγων, ούτε θα γίνουν κέντρο κράτησης προσφύγων- αυτό δεν θα συμβεί» σημείωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. 

«Εάν βλέπετε αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη, εάν βλέπετε αυτό που συμβαίνει αλλού, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό στις ΗΠΑ. Όχι υπό τη διακυβέρνησή μου» ανέφερε.

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ επισήμανε την «θλιβερή» κατάσταση των παιδιών που χωρίζονται από τους γονείς τους στα σύνορα, ενώ χαρακτήρισε αυτόν τον χωρισμό σκληρό και φρικτό. Θα μπορούσε, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, να διευθετηθεί «σύντομα», εάν το Κογκρέσο ψήφιζε ένα νομοσχέδιο για τη μετανάστευση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ