Ο Ζούκερμπεργκ δηλώνει ότι ο Λευκός Οίκος «πίεσε» τη Meta να αφαιρέσει αναρτήσεις σχετικές με τον κορωνοϊό

Ο Ζούκερμπεργκ δηλώνει ότι ο Λευκός Οίκος «πίεσε» τη Meta να αφαιρέσει αναρτήσεις σχετικές με τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Μαρκ Ζούκερμπεργκ/ Φωτ.: EPA
0

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta Platforms Inc., Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι το Facebook «δέχθηκε πιέσεις» να λογοκρίνει περιεχόμενο σχετικό με την Covid-19 κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας και εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση της εταιρείας να ενδώσει σε αυτές τις απαιτήσεις, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Wall Street Journal. 

«Το 2021, ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, πίεσαν επανειλημμένα τις ομάδες μας για μήνες να λογοκρίνουν συγκεκριμένο περιεχόμενο σχετικά με την Covid-19, συμπεριλαμβανομένου του χιούμορ και της σάτιρας», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ σε επιστολή του προς την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Αν και ήταν απόφαση της Meta αν θα αφαιρέσει περιεχόμενο, συνεχίζει, «η κυβερνητική πίεση ήταν λανθασμένη και λυπάμαι που δεν ήμασταν πιο αποφασιστικοί απέναντί της».

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το Facebook δέχτηκε κριτική από επικριτές των lockdown, των εμβολίων και των μέτρων χρήσης μάσκας, επειδή αφαίρεσε ορισμένες αναρτήσεις που θεωρήθηκαν ότι περιείχαν παραπληροφόρηση σχετικά με τον ιό ή παραβίαζαν τις πολιτικές του. Συνολικά, το Facebook αφαίρεσε περισσότερα από 20 εκατομμύρια αναρτήσεις σε διάστημα ενός έτους. Ο Ζάκερμπεργκ ενώνει τη φωνή του με άλλους ηγέτες κοινωνικών μέσων, όπως ο Τζακ Ντόρσεϊ, πρώην CEO του Twitter, που έχουν εκφράσει μεταμέλεια για προηγούμενες αποφάσεις τους για λογοκρισία περιεχομένου.

Εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο Ζάκερμπεργκ επισημαίνει επίσης ότι προσπαθεί να διατηρήσει μια ουδέτερη στάση: «Στόχος μου είναι να είμαι ουδέτερος και να μην διαδραματίζω ρόλο υπέρ ή κατά οποιασδήποτε πλευράς — ή ακόμη και να εμφανίζομαι ως τέτοιος».

Ο Ζούκερμπεργκ ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν σκοπεύει να επαναλάβει τις μεγάλες δαπάνες για την υποστήριξη των εκλογών. Ο ιδρυτής του Facebook και η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν, δώρισαν περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για να βοηθήσουν στη διεξαγωγή των εκλογών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού το 2020.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM
Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM