Ο Ζελένσκι απέπεμψε τον πρέσβη της Ουκρανίας στη Γερμανία χωρίς αιτιολογία

Ο Ζελένσκι απέπεμψε τον πρέσβη της Ουκρανίας στη Γερμανία χωρίς αιτιολογία Facebook Twitter
Φωτ.: Ukraine Presidential Press Service.
0

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέπεμψε σήμερα τον πρεσβευτή του Κιέβου στη Γερμανία το Σάββατο καθώς και πολλούς άλλους κορυφαίους ξένους απεσταλμένους, ανέφερε ο ιστότοπος της ουκρανικής προεδρίας.

Σε ένα διάταγμα που δεν αναφέρεται καμία αιτιολογία για την κίνηση, ανακοίνωσε την αποπομπή των πρεσβευτών της Ουκρανίας στη Γερμανία, την Ινδία, την Τσεχία, τη Νορβηγία και την Ουγγαρία.

Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν οι διπλωμάτες αυτοί θα λάβουν νέα πόστα.

Ο Ζελένσκι έχει προτρέψει τους διπλωμάτες του να συγκεντρώσουν διεθνή υποστήριξη και στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία καθώς προσπαθεί να αποκρούσει την εισβολή της Ρωσίας.

Οι σχέσεις του Κιέβου με τη Γερμανία, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό αποτελούν ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM