Ο Ζελένσκι αντικατέστησε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων

Ο Ζελένσκι αντικατέστησε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Κι ενώ η κατάσταση στο Κουρσκ κρίνεται δύσκολη για τον στρατό της Ουκρανίας, ο Ζελένσκι αποφάσισε να αντικαταστήσει τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Μετά τις δηλώσεις του αρχηγού του ουκρανικού στρατού ξηράς, Ολεξάντρ Σίρσκι την Τετάρτη, σύμφωνα με τις οποίες οι ουκρανικές δυνάμεις αναδιπλώνονται στην περιοχή του Κουρσκ, η ουκρανική υποχώρηση επιβεβαιώθηκε και από το ουκρανικό επιτελείο που δημοσίευσε τη σαββατοκύριακο χάρτες που δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν είναι πλέον παρούσες στην στρατηγική πόλη Σούτζα.

Ο Ανατόλι Βαργκουιλέβτσκι, απομακρύνθηκε από την θέση του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ουκρανικών δυνάμεων και τη σκυτάλη παίρνει ο Αντριι Γκνάτοφ.

Ο Γκνάτοφ αναλαμβάνει την ευθύνη «της αποτελεσματικότητας της κατακόρυφης διαχείρισης» των στρατιωτικών δυνάμεων και ιδιαίτερα «την αναδιοργάνωσή τους σε σώμα στρατού και την εφαρμογή της». Παράλληλα, καλείται να βελτιώσει «την εφαρμογή» των αποφάσεων του επιτελείου του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή, του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και να συνεισφέρει με την εμπειρία του στην διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων.

Με ανάρτησή του, ο υπουργός Αμυνας της Ουκρανίας Ρουστέμ Ουμέροφ, εξήγησε, ότι πρότεινε τον διορισμό του Γκνάτοφ, μιας και διαθέτει 27ετή πείρας στο στράτευμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM
Η πρώην αναπληρώτρια πρωθυπουργός του Καναδά αναλαμβάνει τη θέση της συμβούλου του Ζελένσκι

Διεθνή / Η πρώην αναπληρώτρια πρωθυπουργός του Καναδά αναλαμβάνει τη θέση της συμβούλου του Ζελένσκι

«Αυτή τη στιγμή, η Ουκρανία χρειάζεται να ενισχύσει την εσωτερική της ανθεκτικότητα», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του, ανακοινώνοντας τον νέο ρόλο της Κρίστια Φρίλαντ
THE LIFO TEAM