Ο Ζελένσκι αντικατέστησε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων

Ο Ζελένσκι αντικατέστησε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Κι ενώ η κατάσταση στο Κουρσκ κρίνεται δύσκολη για τον στρατό της Ουκρανίας, ο Ζελένσκι αποφάσισε να αντικαταστήσει τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Μετά τις δηλώσεις του αρχηγού του ουκρανικού στρατού ξηράς, Ολεξάντρ Σίρσκι την Τετάρτη, σύμφωνα με τις οποίες οι ουκρανικές δυνάμεις αναδιπλώνονται στην περιοχή του Κουρσκ, η ουκρανική υποχώρηση επιβεβαιώθηκε και από το ουκρανικό επιτελείο που δημοσίευσε τη σαββατοκύριακο χάρτες που δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν είναι πλέον παρούσες στην στρατηγική πόλη Σούτζα.

Ο Ανατόλι Βαργκουιλέβτσκι, απομακρύνθηκε από την θέση του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ουκρανικών δυνάμεων και τη σκυτάλη παίρνει ο Αντριι Γκνάτοφ.

Ο Γκνάτοφ αναλαμβάνει την ευθύνη «της αποτελεσματικότητας της κατακόρυφης διαχείρισης» των στρατιωτικών δυνάμεων και ιδιαίτερα «την αναδιοργάνωσή τους σε σώμα στρατού και την εφαρμογή της». Παράλληλα, καλείται να βελτιώσει «την εφαρμογή» των αποφάσεων του επιτελείου του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή, του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και να συνεισφέρει με την εμπειρία του στην διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων.

Με ανάρτησή του, ο υπουργός Αμυνας της Ουκρανίας Ρουστέμ Ουμέροφ, εξήγησε, ότι πρότεινε τον διορισμό του Γκνάτοφ, μιας και διαθέτει 27ετή πείρας στο στράτευμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM