Ο YouTuber που έγινε viral για τα βίντεο του Star Wars προσελήφθη από την Lucasfilm

Ο YouTuber που έγινε viral για τα βίντεο του Star Wars προσελήφθη από την Lucasfilm Facebook Twitter
0

Ένας youtuber, προσελήφθη πρόσφατα από την Lucasfilm, την εταιρεία παραγωγής δηλαδή που βρίσκεται πίσω από τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εκδοχές του Star Wars.

Τον youtuber γνωστό ως «Shamook» προσέγγισαν από το τμήμα Industrial Light & Magic της εταιρείας, αφότου είδαν ένα από τα βίντεό του στο Youtube.

Όλα ξεκίνησαν όταν το τηλεοπτικό «The Mandalorian» κυκλοφόρησε το τελευταίο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου με τον Luke Skywalker. Ωστόσο, τα ειδικά εφέ που χρησιμοποιήθηκαν για το επεισόδιο «απογοήτευσαν» τους τηλεθεατές.

Από την άλλη, ο Shamook, στο βίντεο τού «βελτίωσε» το αποτέλεσμα και χρησιμοποίησε την τεχνολογία Deepfake, συγκεντρώνοντας πάνω από δυόμισι εκατομμύρια προβολές στο Youtube. 

Ο Shamook κέρδισε την προσοχή της εταιρείας παραγωγής κυρίως για τη χρήση της τεχνολογίας deepfake σε πλάνα του Luke Skywalker στο The Mandalorian. Πρόκειται για μια μορφή τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται deep learning και βελτιώνει τα οπτικά εφέ.

«Η ILM αναζητά ταλαντούχους καλλιτέχνες και έχει ήδη προσλάβει τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε επενδύσει σε εξειδικευμένες τεχνολογίες αλλά και στην Τεχνητή Νοημοσύνη προκειμένου να παράγουμε ειδικά εφέ και είναι υπέροχο να βλέπουμε πως τώρα η τεχνολογική πρόοδος στο συγκεκριμένο πεδίο κλιμακώνεται».

Από την πλευρά του ο ίδιος ο Shamook έγραψε « Όπως θα ξέρετε εργάζομαι εδώ και λίγους μήνες για την Lucasfilm και δεν βρήκα τον χρόνο για να ανεβάσω άλλο βίντεο στο Youtube».

Ο Shamook έχει συγκεντρώσει ενθουσιώδη σχόλια και για το βίντεό του για τον «Ιρλανδό» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ