Ο Τζούλιαν Άσανζ θα ανακριθεί για την υπόθεση βιασμού στη Σουηδία

Ο Τζούλιαν Άσανζ θα ανακριθεί για την υπόθεση βιασμού στη Σουηδία Facebook Twitter
1

Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Άσανζ θα ανακριθεί στις 14 Νοεμβρίου στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου έχει βρει καταφύγιο, όπως ανακοίνωσαν οι Σουηδοί εισαγγελείς σήμερα.

Η ανάκριση θα διεξαχθεί από εισαγγελέα του Εκουαδόρ και αναπληρωτή εισαγγελέα της Σουηδίας ενώ όπως έγινες γνωστό, αν ο Άσανζ δώσει τη συγκατάθεσή του θα ληφθεί και δείγμα dna καθώς η υπόθεση σχετίζεται με τις κατηγορίες για βιασμό κατά την επίσκεψή του στη Σουηδία το 2010.

Σύμφωνα με το AFP η εξέλιξη αυτή αναμένεται να τερματίσει ένα μακροχρόνιο διπλωματικό αδιέξοδο που έχει αναγκάσει τον Άσναζ να παραμένει έγκλειστος στο κτίριο της πρεσβείας από το 2012.


«Ο Ισημερινός αποδέχθηκε το αίτημα της Σουηδίας για νομική βοήθεια σε ποινικά ζητήματα και η ανάκριση θα γίνει από έναν εισαγγελέα του Ισημερινού», εξηγεί περαιτέρω σε ανακοίνωσή της η σουηδική εισαγγελία.


Η Σουηδή βοηθός εισαγγελέας Ίνγκρντ Ίσγκρεν θα είναι παρούσα στην ανάκριση, όπως και ένας Σουηδός αστυνομικός, οι οποίοι θα ενημερώσουν για τα στοιχεία που θα προκύψουν τις αρχές της χώρας τους.


Το αποτέλεσμα της ανάκρισης θα δοθεί γραπτά από την εισαγγελία του Ισημερινού στους Σουηδούς δικαστές, οι οποίοι θα αποφασίσουν στη συνέχεια για τη συνέχεια της έρευνας.


Οι σουηδικές αρχές επιθυμούν να ανακρίνουν τον Ασάνζ καθώς εκκρεμούν εις βάρος του καταγγελίες για βιασμό. Ο ίδιος τις αρνείται.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Είμαστε θεατές σε αυτό το θέατρο μίας κατασκευασμένης κατηγορίας για βιασμό προκειμένου να παροπλιστεί ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος για το σύστημα και τις ελίτ. Και έτσι με ένα σμπάρο, δυο τριγόνια : και τον φιμώνουμε και παραδειγματίζουμε τι θα σου συμβεί αν το παρατραβήξεις και βλάψεις στα αλήθεια το σύστημα. Είπαμε σου δώσαμε παιχνιδάκια να ασχολείσαι, μην είσαι αχάριστος ! ξέσπασε όσο θες με το τουιτερ σου και το φουμπού σου. Μην το πάρεις πολύ σοβαρά και μας εκθέσεις στα αλήθεια μόνο....