O Τζορτζ Σόρος ανακοίνωσε πως επενδύει 500 εκατ δολάρια σε επιχειρήσεις προσφύγων και μεταναστών

O Τζορτζ Σόρος ανακοίνωσε πως επενδύει 500 εκατ δολάρια σε επιχειρήσεις προσφύγων και μεταναστών Facebook Twitter
1

Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος ανακοίνωσε σήμερα, σε άρθρο του στην Wall Street Journal, μια γιγαντιαία επένδυση 500 εκατ. δολαρίων υπέρ των μεταναστών και των προσφύγων, εκφράζοντας την ελπίδα ότι και άλλοι επενδυτές θα συνεχίσουν την ίδια αποστολή.


"Αποφάσισα να αφιερώσω 500 εκατ. δολάρια επενδύσεων στις συγκεκριμένες ανάγκες των μεταναστών, των προσφύγων και των κοινοτήτων υποδοχής", έγραψε ο Σόρος στην αμερικανική οικονομική εφημερίδα.


"Θα επενδύσω σε νεοφυείς επιχειρήσεις, σε καθιερωμένες εταιρείες, σε κοινωνικές πρωτοβουλίες και σε δραστηριότητες που ιδρύονται από τους ίδιους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες", αναφέρει.


Ο Σόρος προσθέτει πως αναζητεί "καλές ιδέες για επενδύσεις" σε μια "ποικιλία τομέων, μεταξύ των οποίων η αναδυόμενη ψηφιακή τεχνολογία". "Οι πρόοδοι σ' αυτόν τον τομέα μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να έχουν αποτελεσματικότερα πρόσβαση στις κυβερνητικές, νομικές, χρηματοπιστωτικές και υγειονομικές υπηρεσίες", υπογραμμίζει ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος εκφράζει την ελπίδα πως η δέσμευσή του "θα εμπνεύσει κι άλλους επενδυτές".

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κυβερνήσεις οφείλουν να αναλάβουν ηγετικό ρόλο, δημιουργώντας και στη συνέχεια συντηρώντας επαρκείς υλικές και κοινωνικές υποδομές για πρόσφυγες και μετανάστες. Ωστόσο, εξίσου σημαντική είναι και η αξιοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. "Σήμερα ηγέτες έχουν συγκεντρωθεί στα Ηνωμένα Έθνη για να δεσμευθούν απέναντι στη λύση του προσφυγικού. Παρόλο που η βασική μου έννοια είναι να βοηθήσω τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη, θα αναζητώ και καλές επενδυτικές ιδέες που θα ωφελήσουν τους μετανάστες σε ολόκληρο τον κόσμο" λέει ο Σόρος. 

Ο Σόρος διευκρινίζει πως στόχος είναι όλες οι επενδύσεις να είναι επιτυχείς "επειδή θέλω να δείξω πώς το ιδιωτικό κεφάλαιο μπορεί να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο βοηθώντας τους μετανάστες" και τα οποιαδήποτε τα κέρδη θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων του Open Society Foundation, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων που θα βοηθούν πρόσφυγες και μετανάστες.  


Περισσότεροι από 300.000 μετανάστες και πρόσφυγες διέπλευσαν τη Μεσόγειο για να μεταβούν στην Ευρώπη το 2016, χρονιά η οποία θα είναι η πιο φονική αν οι άνθρωποι συνεχίσουν να χάνουν τη ζωή τους σε ναυάγια με τον σημερινό ρυθμό, ανακοίνωσε σήμερα η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

Διεθνή / Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

«Άκουσα τις φωνές τους καθώς περνούσα με το καροτσάκι, τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ζωντανοί» περιγράφει - Στο χειρουργείο ένας εκ των τραυματιών
THE LIFO TEAM
«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Κολοσσιαία επένδυση με στόχο να βοηθηθούν οι άνθρωποι που καταφθάνουν στην Ευρώπη Πηγή: www.lifo.grΘα ήταν πιο ωραίο να τους βοηθούσε πριν φύγουν από τη χώρα τους ή να επενέβαινε στις πολιτικές καταστάσεις, αφού έχει τόση δύναμη.