O Τζορτζ Σόρος ανακοίνωσε πως επενδύει 500 εκατ δολάρια σε επιχειρήσεις προσφύγων και μεταναστών

O Τζορτζ Σόρος ανακοίνωσε πως επενδύει 500 εκατ δολάρια σε επιχειρήσεις προσφύγων και μεταναστών Facebook Twitter
1

Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος ανακοίνωσε σήμερα, σε άρθρο του στην Wall Street Journal, μια γιγαντιαία επένδυση 500 εκατ. δολαρίων υπέρ των μεταναστών και των προσφύγων, εκφράζοντας την ελπίδα ότι και άλλοι επενδυτές θα συνεχίσουν την ίδια αποστολή.


"Αποφάσισα να αφιερώσω 500 εκατ. δολάρια επενδύσεων στις συγκεκριμένες ανάγκες των μεταναστών, των προσφύγων και των κοινοτήτων υποδοχής", έγραψε ο Σόρος στην αμερικανική οικονομική εφημερίδα.


"Θα επενδύσω σε νεοφυείς επιχειρήσεις, σε καθιερωμένες εταιρείες, σε κοινωνικές πρωτοβουλίες και σε δραστηριότητες που ιδρύονται από τους ίδιους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες", αναφέρει.


Ο Σόρος προσθέτει πως αναζητεί "καλές ιδέες για επενδύσεις" σε μια "ποικιλία τομέων, μεταξύ των οποίων η αναδυόμενη ψηφιακή τεχνολογία". "Οι πρόοδοι σ' αυτόν τον τομέα μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να έχουν αποτελεσματικότερα πρόσβαση στις κυβερνητικές, νομικές, χρηματοπιστωτικές και υγειονομικές υπηρεσίες", υπογραμμίζει ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος εκφράζει την ελπίδα πως η δέσμευσή του "θα εμπνεύσει κι άλλους επενδυτές".

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κυβερνήσεις οφείλουν να αναλάβουν ηγετικό ρόλο, δημιουργώντας και στη συνέχεια συντηρώντας επαρκείς υλικές και κοινωνικές υποδομές για πρόσφυγες και μετανάστες. Ωστόσο, εξίσου σημαντική είναι και η αξιοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. "Σήμερα ηγέτες έχουν συγκεντρωθεί στα Ηνωμένα Έθνη για να δεσμευθούν απέναντι στη λύση του προσφυγικού. Παρόλο που η βασική μου έννοια είναι να βοηθήσω τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη, θα αναζητώ και καλές επενδυτικές ιδέες που θα ωφελήσουν τους μετανάστες σε ολόκληρο τον κόσμο" λέει ο Σόρος. 

Ο Σόρος διευκρινίζει πως στόχος είναι όλες οι επενδύσεις να είναι επιτυχείς "επειδή θέλω να δείξω πώς το ιδιωτικό κεφάλαιο μπορεί να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο βοηθώντας τους μετανάστες" και τα οποιαδήποτε τα κέρδη θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων του Open Society Foundation, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων που θα βοηθούν πρόσφυγες και μετανάστες.  


Περισσότεροι από 300.000 μετανάστες και πρόσφυγες διέπλευσαν τη Μεσόγειο για να μεταβούν στην Ευρώπη το 2016, χρονιά η οποία θα είναι η πιο φονική αν οι άνθρωποι συνεχίσουν να χάνουν τη ζωή τους σε ναυάγια με τον σημερινό ρυθμό, ανακοίνωσε σήμερα η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν προειδοποιεί για «καταστροφικά» αντίποινα μετά τις άνευ προηγουμένου απειλές του Τραμπ

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται επικίνδυνα, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για «καταστροφικά» αντίποινα
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Κολοσσιαία επένδυση με στόχο να βοηθηθούν οι άνθρωποι που καταφθάνουν στην Ευρώπη Πηγή: www.lifo.grΘα ήταν πιο ωραίο να τους βοηθούσε πριν φύγουν από τη χώρα τους ή να επενέβαινε στις πολιτικές καταστάσεις, αφού έχει τόση δύναμη.