Ο Τζόνι Ντεπ κέρδισε τη δίκη για την δυσφήμιση -Ένοχη η Άμπερ Χερντ, δεν έπεισε τους ενόρκους

Ο Τζόνι Ντεπ κέρδισε τη δίκη για την δυσφήμιση -Η Άμπερ Χερντ δεν έπεισε τους ενόρκους Facebook Twitter
0

Tίτλοι τέλους έπεσαν στην δικαστική διαμάχη του Τζόνι Ντεπ με την Άμπερ Χερντ, με τους ενόρκους να δικαιώνουν τον σταρ του Χόλιγουντ.

Οι ένορκοι δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς της Άμπερ Χερντ, κρίνοντας ότι  δυσφήμησε τον Τζόνι Ντεπ όταν έγραψε άρθρο στην Washington Post το 2018, στο οποίο υπαινισσόταν ότι ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας, φωτογραφίζοντας τον ηθοποιό, χωρίς όμως να τον κατονομάζει.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Άμπερ Χερντ καλείται να καταβάλει αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων.

Οι ένορκοι διαπίστωσαν επίσης ότι η Χερντ είχε ενεργήσει με «πραγματική κακία», που σημαίνει ότι ήταν πεπεισμένοι ότι είχε κάνει τις δηλώσεις γνωρίζοντας ότι ήταν ψευδείς.

Ο Τζόνι Ντεπ κέρδισε τη δίκη για την δυσφήμιση -Ένοχη η Άμπερ Χερντ, δεν έπεισε τους ενόρκους Facebook Twitter
«Λυπάμαι που έχασα αυτή την υπόθεση. Αλλά είμαι ακόμα πιο λυπημένη που φαίνεται ότι έχασα το δικαίωμα που νόμιζα ότι είχα ως Αμερικανή – να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά»... ΕΡΑ

Συντετριμμένη η Άμπερ Χερντ: Έχασα το δικαίωμα να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά

Την απογοήτευσή της για την απόφαση των ενόρκων που δικαίωσαν τον Τζόνι Ντεπ εκφράζει η Άμπερ Χερντ με δήλωσή της.

Η ηθοποιός κάνει λόγο για οπισθοδρόμηση και αισθάνεται ότι έχασε το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

«Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα δεν περιγράφεται με λόγια. Είμαι συντετριμμένη που ο όγκος των αποδεικτικών στοιχείων δεν κατέστη αρκετός για να σταθώ απέναντι στη δυσανάλογη δύναμη, επιρροή και πειθώ του πρώην συζύγου μου.

Είμαι ακόμη πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες. Είναι οπισθοδρόμηση. Πάει πίσω σε μια εποχή που μια γυναίκα που μιλά ανοιχτά θα μπορούσε να ντροπιαστεί και να ταπεινωθεί δημόσια. Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη», αναφέρει στην δήλωσή της.

«Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Τζόνι κατάφεραν να κάνουν τους ενόρκους να αγνοήσουν το βασικό ζήτημα της ελευθερίας του λόγου, καθώς και τα στοιχεία που έπεισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λυπάμαι που έχασα αυτή την υπόθεση. Αλλά είμαι ακόμα πιο λυπημένη που φαίνεται ότι έχασα το δικαίωμα που νόμιζα ότι είχα ως Αμερικανή – να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά».

Τζόνι Ντεπ: Οι ένορκοι μου έδωσαν πίσω τη ζωή μου

Δικαιωμένος μετά από έξι χρόνια αισθάνεται ο Τζόνι Ντεπ, καθώς πλέον, όπως σημειώνει, πήρε τη ζωή του πίσω, η οποία επηρεάστηκε από τη δικαστική διαμάχη.

«Πριν από έξι χρόνια, η ζωή μου, η ζωή των παιδιών μου, οι ζωές των πιο κοντινών μου ανθρώπων, αλλά και οι ζωές των ανθρώπων που για πολλά, πολλά χρόνια με στήριζαν και με πίστευαν, άλλαξαν για πάντα.

Όλα εν ριπή οφθαλμού.

Μέσω των μέσων ενημέρωσης μου αποδόθηκαν ψευδείς, πολύ σοβαρές και εγκληματικές κατηγορίες, οι οποίες προκάλεσαν ένα ατελείωτο μπαράζ μίσους, αν και δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες εναντίον μου. Η είδηση είχε ήδη φτάσει σε όλο τον κόσμο μέσα σε ένα νανοδευτερόλεπτο και είχε τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή και την καριέρα μου», τονίζει ο ηθοποιός.

«Και έξι χρόνια αργότερα, οι ένορκοι μου έδωσαν πίσω τη ζωή μου. 

Η απόφασή μου να συνεχίσω αυτή την υπόθεση, γνωρίζοντας πολύ καλά το ύψος των νομικών εμποδίων που θα αντιμετώπιζα και το αναπόφευκτα παγκόσμιο θέαμα που θα γινόταν η ζωή μου, πάρθηκε μόνο μετά από αρκετή σκέψη.

Από την αρχή, στόχος της αγωγής αυτής της υπόθεσης ήταν να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ανεξάρτητα από την έκβαση.

Τα καλύτερα έρχονται και ένα νέο κεφάλαιο επιτέλους ξεκινάει», καταλήγει ο Τζόνι Ντεπ.

Μια δίκη που κράτησε έξι εβδομάδες

Η δίκη ξεκίνησε στις 11 Απριλίου, καθώς ο Τζόνι Ντεπ μήνυσε την Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση, αφού έγραψε ένα άρθρο στην Washington Post το 2018 υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον ηθοποιό.

Αν και το όνομα του Ντεπ δεν εμφανίζεται πουθενά στο άρθρο, η νομική ομάδα του εκτιμά ότι υπήρχαν αρκετά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι μιλούσε για αυτόν και έτσι αποφάσισαν να φέρουν την υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η απόφαση των ενόρκων έρχεται μετά από ένα σίριαλ αλληλοκατηγοριών που εκτυλίχθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Οι ένορκοι - πέντε άνδρες και δύο γυναίκες - άρχισαν να συζητούν το απόγευμα της Παρασκευής και κλήθηκαν να αποφασίσουν εάν η Χερντ ή ο Ντεπ συκοφάντησαν ο ένας τον άλλον. Τελικά, μετά από ημέρες συνεδριάσεων έκριναν ότι η Άμπερ Χερντ δυσφήμισε τον Τζόνι Ντεπ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

Διεθνή / Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

«Επικίνδυνη περίοδος για να προσπαθήσει να προκαλέσει ένα επεισόδιο ώστε να αποσπάσει την προσοχή των Τούρκων πολιτών από την κακή οικονομική τους κατάσταση»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ