«Φυστικοβούτυρο» και «Ζελέ»- Οι δύο γαλοπούλες που έδωσε χάρη ο Τζο Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν έδωσε χάρη σε δύο γαλοπούλες εν όψει της Ημέρας των Ευχαριστιών Facebook Twitter
AP
0

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε χάρη σε δύο γαλοπούλες ακολουθώντας την παράδοση για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Tα λευκά αρσενικά πουλιά επιλέχθηκαν με βάση την «ιδιοσυγκρασία, την εμφάνισή τους και, υποψιάζομαι, το καθεστώς εμβολιασμού» είπε αστειευόμενος.  

Με εύθυμη διάθεση ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε ενώπιον των στελεχών του Λευκού Οίκου και των οικογενειών τους στον Κήπο των Ροδων για να δώσει χάρη στις γαλοπούλες από την Ιντιάνα, οι οποίες καταβρόχθιζαν χαρούμενες ό,τι έβρισκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Και ενώ τους δόθηκε η αναβολή από τη μοίρα που γνώρισαν εκατομμύρια άλλες γαλοπούλες την Ημέρα των Ευχαριστιών, ο Μπάιντεν είπε ότι τα ονόματά τους - Φυστικοβούτυρο και Ζελέ - του θυμίζουν το σάντουιτς που απολαμβάνει συχνά για μεσημεριανό γεύμα.

«Έχω ξαναπεί, κάθε Αμερικανός θέλει το ίδιο πράγμα: Θέλεις να μπορείς να κοιτάς τη γαλοπούλα στα μάτια και να της πεις, θα είσαι εντάξει», αστειεύτηκε.

Πρόσθεσε δε, ότι τα δύο πουλιά ήταν πλέον «το ζευγάρι της εξουσίας της Ιντιάνα», ζητώντας συγγνώμη από τον Υπουργό Μεταφορών Πιτ Μπούτιγκιγκ και τον σύζυγό του, Τσάστεν, που είναι από την Ιντιάνα.

Οι φετινές τυχερές γαλοπούλες πέρασαν μερικές πολυάσχολες μέρες στην Ουάσιγκτον, εμφανίστηκαν στα μέσα ενημέρωσης μαζί με μέλη της αντιπροσωπείας του Κογκρέσου της Ιντιάνα πριν αποσυρθούν σε μια σουίτα στο πολυτελές ξενοδοχείο Willard.

Μετά την χάρη που τους δόθηκε οι γαλοπούλες θα μεταφερθούν στο Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης της Επιστήμης των Ζώων του Πανεπιστημίου Purdue, όπου θα περάσουν τις υπόλοιπες μέρες τους σε ένα κλειστό περιβάλλον με πρόσβαση σε μια σκιερή περιοχή με μπόλικο γρασίδι.

Η χάρη της γαλοπούλας είναι παραδοσιακά μια ευκαιρία για τους προέδρους να κάνουν αστεία και να δώσουν το έναυσμα της εορταστικής περιόδου.

Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ δίνουν χάρη σε γαλοπούλες την Ημέρα των Ευχαριστιών ήδη από την εποχή του Αβραάμ Λίνκολν, αλλά ο εκλιπών πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο γηραιότερος ήταν αυτός που επισημοποίησε την συγκεκριμένη παράδοση το 1989.

Ο Μπάιντεν έδωσε χάρη σε δύο γαλοπούλες εν όψει της Ημέρας των Ευχαριστιών Facebook Twitter
AP

Με πληροφορίες του AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ