Ο Τζέιμς Κόμεϊ αναφέρθηκε και σε τρίτη συνάντηση του υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ με τον Ρώσο πρέσβη

Ο Τζέιμς Κόμεϊ αναφέρθηκε και σε τρίτη συνάντηση του υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ με τον Ρώσο πρέσβη Facebook Twitter
0

Ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ είπε στους γερουσιαστές κατά την διάρκεια του απόρρητου τμήματος της ακρόασής του από την αρμόδια για τις μυστικές υπηρεσίες επιτροπή της Γερουσίας ότι ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζέφ Σέσιονς ενδέχεται να είχε και τρίτη συνάντηση με τον Σεργκέι Κίσλιακ, τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠA, σύμφωνα με το CNN.

 

Η πληροφορία αυτή προέρχεται από ρωσικές υποκλοπές με αντικείμενο συζήτησης την συνάντηση, σύμφωνα με δηλώσεις τριών πηγών που γνωρίζουν το θέμα στο CNN.

 

Το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο είχε πρόσφατα αναφέρει κατ' αποκλειστικότητα ότι οι επιτροπές που διεξάγουν έρευνα στο Κογκρέσο για πιθανή ρωσική εμπλοκή στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 διερευνούν το ενδεχόμενο και μιας επιπλέον ιδιωτικής συνάντησης μεταξύ του Σέσιονς και του Κίσλιακ. Η συνάντηση αυτή φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, σύμφωνα με πηγές από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο, αλλά κι από αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας που έχουν λάβει γνώση.

 

Η προσοχή της έρευνας στρέφεται στην πραγματοποίηση της συνάντησης αυτής, στις 27 Απριλίου του 2016 σε ξενοδοχείο της αμερικανικής πρωτεύουσας, το Mayflower Hotel, στο οποίο ο τότε υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποιούσε την πρώτη προεκλογική ομιλία του με θέμα, την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Αντιδρώντας στην σχετική αναφορά του CNN το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν έγινε μια τέτοια συνάντηση στο αναφερόμενο ξενοδοχείο. “Τα γεγονότα δεν έχουν αλλάξει. Ο (τότε) Γερουσιαστής Σέσιονς δεν είχε κάποια ιδιωτική ή άλλη συζήτηση με οποιονδήποτε Ρώσο αξιωματούχο στο ξενοδοχείο”, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Σάρα Ίσγκαρ Φλόρες.

 

Πηγή: CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Διεθνή / Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προτιμούν τον σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κόμματος;
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM