Ο Τζεφ Μπέζος δωρίζει 10 δισ. δολάρια για το περιβάλλον - Η ανάρτηση στο Instagram

Ο Τζεφ Μπέζος δωρίζει 10 δισ. δολάρια για το περιβάλλον - Η ανάρτηση στο Instagram Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon και ιδιοκτήτης της Washington Post, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι δωρίζει 10 δισεκατομμύρια δολάρια για το περιβάλλον

Η ανακοίνωση της δωρεάς αυτής έρχεται ένα μήνα μετά από αποκάλυψή σύμφωνα με την οποία η Amazon απείλησε να απολύσει εργαζόμενους που μίλησαν για τον ρόλο της εταιρείας στην κλιματική κρίση. Το νεοϊδρυθέν Bezos Earth Fund θα ξεκινήσει τις πιστώσεις των χρημάτων αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μπέζος στο Instagram.

«Θέλω να συνεργαστώ μαζί με άλλους για να ενισχύσω τους γνωστούς τρόπους αλλά και να διερευνήσω νέους τρόπους καταπολέμησης των καταστροφικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε», ανέφερε ο Μπέζος στην ανάρτηση. «Αυτή η παγκόσμια πρωτοβουλία θα χρηματοδοτήσει επιστήμονες, ακτιβιστές, ΜΚΟ - κάθε προσπάθεια που θα μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση και στην προστασία της φύσης. Μπορούμε να σώσουμε τη Γη. Θα χρειαστεί μία συλλογική προσπάθεια από μεγάλες και μικρές εταιρείες, κράτη, παγκόσμιες οργανώσεις και άτομα».

Η πρωτοβουλία που ανακοίνωσε ο Μπέζος φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τις ενέργειες της Amazon ενάντια σε εργαζόμενους που μίλησαν δημόσια για την κλιματική κρίση. Τον Ιανουάριο ο Guardian είχε αποκαλύψει ότι η Amazon είπε από εργαζόμενούς της που ζητούσαν ισχυρότερη δράση για το κλίμα να σιωπήσουν, αλλιώς θα έχαναν τη δουλειά τους. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Today, I’m thrilled to announce I am launching the Bezos Earth Fund.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Climate change is the biggest threat to our planet. I want to work alongside others both to amplify known ways and to explore new ways of fighting the devastating impact of climate change on this planet we all share. This global initiative will fund scientists, activists, NGOs — any effort that offers a real possibility to help preserve and protect the natural world. We can save Earth. It’s going to take collective action from big companies, small companies, nation states, global organizations, and individuals. ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ I’m committing $10 billion to start and will begin issuing grants this summer. Earth is the one thing we all have in common — let’s protect it, together.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ - Jeff

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeff Bezos (@jeffbezos) στις

Ο Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes, έχει συγκρουστεί πολλές φορές με τον Ντόναλντ Τράμπ, γνωστό αρνητή της κλιματικής αλλαγής, ειδικά μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. «Όποιοι σήμερα δεν αναγνωρίζουν πως η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική, ότι οι άνθρωποι επηρεάζουν τον πλανήτη με πολύ σημαντικό και επικίνδυνο τρόπο, είναι παράλογοι», δήλωσε ο Μπέζος στην Ινδία τον προηγούμενο μήνα, σε summit του Amazon Smbhav για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ