«Ο Τζάστιν Μπίμπερ δείχνει πρώιμα σημάδια ανάρρωσης», λέει ειδικός χειρουργός

Ο Τζάστιν Μπίμπερ δείχνει πρώιμα σημάδια ανάρρωσης, λέει ειδικός χειρουργός Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Πρώιμα σημάδια ανάκαμψης δείχνει ο Τζάστιν Μπίμπερ, σύμφωνα με ειδικό χειρουργό, μετά τη διάγνωσή του με έναν ιό που άφησε το μισό του πρόσωπο παράλυτο.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram, ο Καναδός τραγουδιστής δημοσιοποίησε ότι είχε προσβληθεί από το σύνδρομο Ramsay Hunt, που επηρέασε τα νεύρα στο αυτί και το πρόσωπό του.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχει παραλύσει η δεξιά του πλευρά ενώ ήταν εμφανές ότι το δεξί του μάτι δεν ανοιγόκλεινε.

Ο Τσαρλς Ντούκα, πλαστικός χειρουργός, σύμβουλος αποκατάστασης στη Βρετανία και συνιδρυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Facial Palsy UK, είπε ότι περίπου το 75% των ασθενών με το συγκεκριμένο σύνδρομο που λαμβάνουν έγκαιρη θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων στεροειδών και αντιικών, αναρρώνουν πλήρως.

«Παρατήρησα στο βίντεο που κοινοποίησε ο κ. Μπίμπερ και φαίνεται να έχει έχει κάποια στοιχεία ανάρρωσης, κάτι που είναι ενθαρρυντικό», είπε μιλώντας στο Reuters.

«Η παράλυση του προσώπου είναι ένα από τα πιο προφανή πράγματα και οι ασθενείς δεν μπορούν να κλείσουν τελείως το μάτι τους και δεν μπορούν να χαμογελάσουν», πρόσθεσε ο ειδικός χειρουργός.

«Πριν ανακτήσει το χαμόγελο, το πρώτο πράγμα που θα αναπτυχθεί είναι η ύπαρξη ολοένα και μεγαλύτερης συμμετρίας στο πρόσωπο, σε κατάσταση ηρεμίας. Έτσι, η βάση της μύτης συχνά ανυψώνεται ελαφρά και το στόμα γίνεται πιο ομοιόμορφο. Στο βίντεο που κοινοποιήθηκε μπορούσα να δω κάποια θετικά σημάδια, ότι υπάρχει κάποια πρόωρη ανάκαμψη».

Ο 28χρονος Μπίμπερ είπε ότι αναγκάστηκε να ακυρώσει συναυλίες του καθώς δεν είναι σωματικά ικανός να τις πραγματοποιήσει. Ζήτησε μάλιστα συγνώμη από τους φανς του.

Ο Τσαρλς Ντούκα, είπε ότι συνεργάζεται με ασθενείς στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας και είναι σημαντικό οι ασθενείς να αντιμετωπίσουν πρώτα τυχόν προβλήματα, που αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα πριν επιστρέψουν στην εργασία τους.

«Προφανώς δέχονται οικονομικές πιέσεις και κάθε είδους άλλες πιέσεις για να επιστρέψουν στην δουλειά τους το συντομότερο δυνατό, αλλά κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει μόνο σε μακροπρόθεσμα προβλήματα», διευκρίνισε.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ