Ο Τραμπ θέλει να γίνει η Βραζιλία μέλος του ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ θέλει να γίνει η Βραζιλία μέλος του ΝΑΤΟ Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως σκέφτεται σοβαρά την είσοδο της Βραζιλίας στο ΝΑΤΟ, την ίδια μέρα που υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Βραζιλίας, τον Ζαΐχ Μπολσονάρου, στον Λευκό Οίκο. 

«Θα είμαστε πάρα πολύ ισχυροί σε αυτή την περίπτωση, είτε είναι συμμετοχή στο ΝΑΤΟ είτε κάποια συνεργασία με τη συμμαχία», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Μπολσονάρου. 

Επίσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως υποστηρίζει τις προσπάθειες της Βραζιλίας προκειμένου να γίνει μέλος του ΟΟΣΑ. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, κορυφαίο μέλος του οικονομικού επιτελείου του Μπολσονάρου είχε δηλώσει πως δεν αναμένει οι ΗΠΑ να ανακοινώσουν πως υποστηρίζουν το αίτημα της Βραζιλίας να γίνει μέλος του ΟΟΣΑ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Βραζιλιάνου προέδρου. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM