Ο Τραμπ ψήφισε τον εαυτό του για πρόεδρο: «Ψήφισα έναν τύπο που ονομάζεται Τραμπ. Πολύ ασφαλής ψήφος»

Ο Τραμπ ψήφισε τον εαυτό του για πρόεδρο: «Ψήφισα έναν τύπο που ονομάζεται Τραμπ. Πολύ ασφαλής ψήφος» Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ ψήφισε σήμερα το πρωί, πρόωρα, στη Φλόριντα, προτού συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του, με τη συμμετοχή του σε τρεις προεκλογικές συγκεντρώσεις. 

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι θα κερδίσει το χαμένο έδαφος έναντι του Τζο Μπάιντεν και θα επαναλάβει την 3η Νοεμβρίου τη νίκη του 2016. «Ψήφισα έναν τύπο που ονομάζεται Τραμπ», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους , προσθέτοντας: «Ήταν μια πολύ ασφαλής ψήφος, πολύ πιο ασφαλής από εκείνη όταν στέλνετε την ψήφο σας μέσω του ταχυδρομείου». Ο Αμερικανός πρόεδρος επικαλείται, συχνά, χωρίς καμία απόδειξη, την απειλή της εκλογικής νοθείας, αναφορικά με την επιστολική ψήφο.

Όπως περισσότεροι από 55 εκατομμύρια ψηφοφόροι έχουν ήδη ψηφίσει πρόωρα, ιδίως εξαιτίας του φόβου με την Covid-19, ο δισεκατομμυριούχος άσκησε το εκλογικό δικαίωμά του σε μια βιβλιοθήκη στο Ουέστ Παλμ Μπιτς, κοντά στο Μαρ α Λάγκο, τη νέα φορολογική κατοικία του από τότε που αποχώρησε από την πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου είχε γίνει δεκτός με γιουχαΐσματα, πριν από 4 χρόνια, τη στιγμή που ψήφιζε.

Στη Φλόριντα, δεκάδες υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους. Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επέστρεψε στον προεκλογικό στίβο με φρενήρεις ρυθμούς μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, όπου παρέμεινε τρεις νύχτες καθώς είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, θα μεταβεί στη συνέχεια στη Βόρεια Καρολίνα, στο Οχάιο και το Ουισκόνσιν, προτού πάει αύριο Κυριακή στο Νιου Χαμσάιρ.

«Θα είστε πολύ απασχολημένοι σήμερα, θα σας κάνουμε να δουλέψετε πολύ σκληρά», είπε στους δημοσιογράφους, προτού αποχωρήσει από το εκλογικό τμήμα. Ο αντίπαλος του Τραμπ, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ επέστρεψαν στον προεκλογικό αγώνα σήμερα, ταξιδεύοντας στην Πενσιλβάνια για δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ και Χούτι συμφώνησαν σε παύση των επιθέσεων: Τέλος στις επιδρομές στην Υεμένη, επιβεβαιώνει το Ομάν

Διεθνή / ΗΠΑ και Χούτι συμφώνησαν σε παύση των επιθέσεων: Τέλος στις επιδρομές στην Υεμένη, επιβεβαιώνει το Ομάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε παύση των αμερικανικών επιδρομών στην Υεμένη, καθώς οι Χούτι υποσχέθηκαν να σταματήσουν τις επιθέσεις σε πλοία. Το Ομάν επιβεβαιώνει συμφωνία για αποκλιμάκωση στην Ερυθρά Θάλασσα
LIFO NEWSROOM
Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Διεθνή / Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Η ανακοίνωση για νέα στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα φέρνει διεθνείς αντιδράσεις, καθώς σχεδιάζεται μόνιμη παρουσία στον παλαιστινιακό θύλακα - Τι σημαίνει αυτό για την παύση πυρός, τους ομήρους και το μέλλον της περιοχής;
LIFO NEWSROOM
Ινδία και Πακιστάν στα πρόθυρα πολέμου: Νεκροί, τραυματίες και απειλές για αντίποινα μετά από επιθέσεις

Διεθνή / Στα πρόθυρα πολέμου: 26 νεκροί από επίθεση της Ινδίας στο Κασμίρ - Το Πακιστάν κατέρριψε ινδικά αεροσκάφη

Τουλάχιστον 11 νεκροί και 35 τραυματίες μετά από ινδικές επιθέσεις σε πακιστανικά εδάφη - Το Πακιστάν μιλά για πράξη πολέμου και υπόσχεται αντίποινα - Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων.
LIFO NEWSROOM
Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Διεθνή / Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Ξεκίνησε το κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα με συμμετοχή 133 καρδιναλίων - Οι διχασμένες τάσεις, τα φαβορί, και ο κρίσιμος ρόλος του επόμενου Ποντίφικα στην ενοποίηση της Εκκλησίας και την αντιμετώπιση της κακοποίησης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ανάλυση / Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ισραήλ και Τουρκία επιδιώκουν να αποφύγουν άμεση σύγκρουση στη Συρία, όμως η αυξανόμενη στρατιωτική τους παρουσία και οι αντίθετες στρατηγικές μπορεί να οδηγήσουν σε περιορισμένες συγκρούσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ