Ο Τραμπ κρέμασε ψεύτικα εξώφυλλα του περιοδικού Time με τον εαυτό του στις λέσχες γκολφ που έχει

Ο Τραμπ κρέμασε ψεύτικα εξώφυλλα του περιοδικού Time με τον εαυτό του στις λέσχες γκολφ που έχει Facebook Twitter
1

Αν υπάρχει κάτι που ενοχλεί αφόρητα τον Ντόναλντ Τραμπ και ξεχωρίζει ανάμεσα στα εκατοντάδες ακόμη πράγματα που τον εξαγριώνουν κατά καιρούς, αυτό είναι η διασπορά ψευδών ειδήσεων. Η «δυσανεξία» του δε στα fake news είναι τόσο έντονη που μόνο μέσα στο 2017 έχει αναφέρει την συγκεκριμένη φράση σε τουλάχιστον 53 tweets. Μόνο που όπως φαίνεται ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει κάνει μια εξαίρεση στον «χρυσό» κανόνα του αφού δεν τον ενοχλεί καθόλου να έχει κυκλοφορεί ένα ψεύτικο εξώφυλλο του περιοδικού Time με τον ίδιο πρωταγωνιστή. 

Το περιβόητο εξώφυλλο, που βρίσκεται κρεμασμένο σε τουλάχιστον πέντε από τα γκλοφ κλαμπ του Τραμπ από την Φρόλιντα μέχρι την Σκωτία, φέρει ημερομηνία 1η Μαρτίου 2009. Σε αυτό απεικονίζεται ο ίδιος με σοβαρή έκφραση, τα χέρια σταυρωμένα και το βλέμμα προσηλωμένο στο φακό και από κάτω η λεζάντα γράφει: «Ντόναλντ Τραμπ: Το "Apprentice" είναι τηλεοπτικό σουξέ!». Πιο δίπλα, μια άλλη λεζάντα γράφει αυτή τη φορά με κεφαλαία γράμματα: «Ο Τραμπ τα σπάει σε όλα τα μέτωπα... ακόμη και στην τηλεόραση!».

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται όχι μόνο το εξώφυλλο είναι πέρα για πέρα ψεύτικο αφού ουδέποτε ο Τραμπ πρωταγωνίστησε σε τεύχος του περιοδικού εκείνη τη χρονιά. Επίσης ουδέποτε εκδόθηκε τεύχος σε εκείνη την ημερομηνία. Το μεγάλο ψέμα προδίδουν και μερικές μικρολεπτομέρειες όπως το κόκκινο περιθώριο που είναι διαφορετικό από αυτό που χρησιμοποιεί το περιοδικό ή τα διπλά θαυμαστικά που δεν θα έβαζε ποτέ σε λεζάντα, καθώς δεν ταιριάζουν καθόλου με το σοβαρό ύφος του Time. «Μπορώ να επιβεβαιώσω πως το εξώφυλλο δεν είναι αληθινό», σχολίασε εκπρόσωπος του περιοδικού σχετικά με το εξώφυλλο που φιγουράρει στους τοίχους του Αμερικανού Προέδρου, σημειώνοντας πως ήδη του έχουν ζητήσει να το αφαιρέσει από τις λέσχες του. Την ψευδή είδηση επιβεβαιώνει και ο James Poniewozik, ο τηλεκριτικός που εργαζόταν τότε στο περιοδικό. 


Για την ιστορία, το περιοδικό Time είχε εκδώσει τεύχος στις 9 Μαρτίου 2009 στο οποίο όμως πρωταγωνιστούσε στο εξώφυλλο η Κέιτ Γουίνσλετ κι όχι ο Ντόναλντ Τραμπ. Από την πλευρά του εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να απαντήσει αν ο Τραμπ γνώριζε πως το εξώφυλλο είναι ψεύτικο ή όχι. 

Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

odontiatros

Διεθνή / Πώς από έναν απλό πονόδοντο διαγνώστηκε με καρκίνο

Η περιπέτεια ενός άνδρα που δεν μπορούσε να κλείσει ραντεβού με οδοντίατρο στο βρετανικό σύστημα υγείας- με 800 άτομα στη λίστα αναμονής- και τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει για τη διάγνωση και να προλάβει το μοιραίο
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ