Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής τραπεζικών κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία

Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής τραπεζικών κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ © EPA/SHAWN THEW
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι «εξετάζει έντονα το ενδεχόμενο» να επιβάλει κυρώσεις -μεταξύ άλλων και στον τραπεζικό τομέα- καθώς και δασμούς στη Ρωσία, μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και ειρήνης με την Ουκρανία.

Ο Τραμπ διέκοψε τη στρατιωτική βοήθεια και την ανταλλαγή πληροφοριών με την Ουκρανία για να πιέσει το Κίεβο να αποδεχθεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μετά από μια εκρηκτική συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πριν από μια εβδομάδα.

«Με βάση το γεγονός ότι η Ρωσία "σφυροκοπεί" την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης αυτή τη στιγμή, εξετάζω έντονα το ενδεχόμενο τραπεζικών κυρώσεων μεγάλης κλίμακας, κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ», δήλωσε ο Τραμπ. «Προς τη Ρωσία και την Ουκρανία: καθίστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τώρα, πριν να είναι πολύ αργά. Σας ευχαριστώ!!!» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για τη στάση του απέναντι στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του σχολίου του τον περασμένο μήνα ότι το Κίεβο, και όχι η Μόσχα, ήταν υπεύθυνο για την έναρξη του πολέμου.

Η απειλή του Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις και δασμούς στη Ρωσία έρχεται λίγες ημέρες αφότου το Reuters ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την πιθανή ανακούφιση της Ρωσίας από τις κυρώσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να τερματίσει τον πόλεμο και να βελτιώσει τις διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις με τη Μόσχα.

Η Ρωσία, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, υπόκειται σε ευρείες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και τους εταίρους της μετά την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας περιλαμβάνουν μέτρα που αποσκοπούν στον περιορισμό των εσόδων της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου ορίου 60 δολαρίων ανά βαρέλι στις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνηση του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM