Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής τραπεζικών κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία

Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής τραπεζικών κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ © EPA/SHAWN THEW
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι «εξετάζει έντονα το ενδεχόμενο» να επιβάλει κυρώσεις -μεταξύ άλλων και στον τραπεζικό τομέα- καθώς και δασμούς στη Ρωσία, μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και ειρήνης με την Ουκρανία.

Ο Τραμπ διέκοψε τη στρατιωτική βοήθεια και την ανταλλαγή πληροφοριών με την Ουκρανία για να πιέσει το Κίεβο να αποδεχθεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μετά από μια εκρηκτική συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πριν από μια εβδομάδα.

«Με βάση το γεγονός ότι η Ρωσία "σφυροκοπεί" την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης αυτή τη στιγμή, εξετάζω έντονα το ενδεχόμενο τραπεζικών κυρώσεων μεγάλης κλίμακας, κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ», δήλωσε ο Τραμπ. «Προς τη Ρωσία και την Ουκρανία: καθίστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τώρα, πριν να είναι πολύ αργά. Σας ευχαριστώ!!!» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για τη στάση του απέναντι στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του σχολίου του τον περασμένο μήνα ότι το Κίεβο, και όχι η Μόσχα, ήταν υπεύθυνο για την έναρξη του πολέμου.

Η απειλή του Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις και δασμούς στη Ρωσία έρχεται λίγες ημέρες αφότου το Reuters ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την πιθανή ανακούφιση της Ρωσίας από τις κυρώσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να τερματίσει τον πόλεμο και να βελτιώσει τις διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις με τη Μόσχα.

Η Ρωσία, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, υπόκειται σε ευρείες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και τους εταίρους της μετά την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας περιλαμβάνουν μέτρα που αποσκοπούν στον περιορισμό των εσόδων της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου ορίου 60 δολαρίων ανά βαρέλι στις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM