Ο Τραμπ επέβαλε απαγόρευση ταξιδιών στη Β. Κορέα

Ο Τραμπ επέβαλε απαγόρευση ταξιδιών στη Β. Κορέα Facebook Twitter
0

Απαγόρευση ταξιδιού στη Βόρεια Κορέα από αμερικανούς υπηκόους θα εφαρμοστεί από 1ης Σεπτεμβρίου, ενώ οι Αμερικανοί που βρίσκονται στη χώρα θα πρέπει να αποχωρήσουν πριν την ημερομηνία αυτή, ανακοίνωσε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 

Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις μπορούν να καταθέσουν αίτηση για εξαίρεση από την απαγόρευση, πρόσθεσε το υπουργείο σε δημόσια ανακοίνωση.

 

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι θα απαγορεύσει το ταξίδι στη χώρα από πολίτες της λόγω του κινδύνου "μακροχρόνιας κράτησης" εκεί.

 

Η εφαρμογή της απαγόρευσης θα καταστήσει τη Βόρεια Κορέα τη μόνη χώρα στην οποία απαγορεύεται να ταξιδέψουν Αμερικανοί. Ο αμερικανός φοιτητής Ότο Ουόρμπιερ, ο οποίος είχε καταδικαστεί από τη Βόρεια Κορέα σε 15ετή κάθειρξη καταναγκαστικών έργων, επεστράφη στις Ηνωμένες Πολιτείες σε κωματώδη κατάσταση στις 13 Ιουνίου μετά την απελευθέρωσή του για ανθρωπιστικούς λόγους, και πέθανε στις 19 Ιουνίου. Οι συνθήκες του θανάτου του και η αιτία που εισήλθε σε κώμα παραμένουν αδιευκρίνιστες.

 

Η Βόρεια Κορέα ισχυρίστηκε μέσω των κρατικών της μμε ότι ο θάνατος του Ουόρμπιερ αποτελούσε "μυστήριο" και απέρριψε τις κατηγορίες ότι ο φοιτητής είχε πεθάνει λόγω βασανιστηρίων και ξυλοκοπήματος ενώ βρισκόταν στη φυλακή.

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε την απόφασή του στην κυβερνητική εφημερίδα χθες, ανακοινώνοντας ότι από 1ης Σεπτεμβρίου τα αμερικανικά διαβατήρια χάνουν την ισχύ τους για ταξίδια προς, εντός ή μέσω της Βόρειας Κορέας. Η απαγόρευση θα ισχύσει για ένα χρόνο, εκτός αν ανανεωθεί ή αποσυρθεί από τον υπουργό Εξωτερικών.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM