Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως έχει μία «καταπληκτική» σχέση με τη Μέρκελ

Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως έχει μία «καταπληκτική» σχέση με τη Μέρκελ Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι έχει μία «καταπληκτική» σχέση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, στη συνάντηση των δύο ηγετών, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.


«Συζητάμε θέματα που αφορούν τις αμυντικές δαπάνες και το εμπόριο. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος που λίγες ώρες νωρίτερα είχε κατηγορήσει τη Γερμανία ότι δεν συμβάλλει όσο θα όφειλε στον προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα «πλουτίζει τη Ρωσία» αγοράζοντας ρωσικό φυσικό αέριο.

«Έχουμε μια θαυμάσια συνάντηση. Συζητάμε τις στρατιωτικές δαπάνες (...) συζητάμε το εμπόριο», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στους οποίους επιτράπηκε η είσοδος.

Πρόσθεσε δε ότι εξέθεσε στη Μέρκελ τις ανησυχίες του για τον νέο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο αγωγός αυτός, ο Nord Stream 2, θα παρακάμπτει την Ουκρανία και θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου ετησίως.

Η Μέρκελ από την πλευρά της εμφανίστηκε ικανοποιημένη από αυτήν την ανταλλαγή απόψεων. «Είμαστε εταίροι, είμαστε καλοί εταίροι και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στο μέλλον», υπογράμμισε η καγκελάριος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM