Ο Τραμπ απέπεμψε την υπηρεσιακή υπ. Δικαιοσύνης που διαφώνησε με το διάταγμα

Ο Τραμπ απέπεμψε την υπηρεσιακή υπ. Δικαιοσύνης που διαφώνησε με το διάταγμα Facebook Twitter
4

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ απάλλαξε από τα καθήκοντά της, την υπηρεσιακή υπουργό Δικαιοσύνης, Σάλι Γέιτς, μετά την εντολή που έδωσε η ίδια, προς τους νομικούς του υπουργείου αναφορικά με τη μη τήρηση της περιορισμών στη μετανάστευση που επέβαλε ο Τραμπ, σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου, του Λευκού Οίκου, στο Twitter.


Ο Τραμπ ανέθεσε στον Ντάνα Μποέντε, Γενικό Εισαγγελέα στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια ν΄ αντικαταστήσει τη Γέιτς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ και την ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Τραμπ απέπεμψε την υπηρεσιακή υπ. Δικαιοσύνης που διαφώνησε με το διάταγμα Facebook Twitter
H πρώην υπηρεσιακή υπουργός Δικαιοσύνης, Σάλι Γέιτς


Η Γέιτς, που είχε επιλεγεί από τον προηγούμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν είχε πειστεί για τη νομική ορθότητα του ειδικού προεδρικού διατάγματος που υπέγραψε ο Τραμπ, απαγορεύοντας την είσοδο ταξιδιωτών από επτά χώρες, στις οποίες, οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου είναι ιδιαίτερα σκληρή καθώς κάνει λόγο για προδοσία και συγκεκριμένα αναφέρει πως «Ο Πρόεδρος απαλλάσσει την Γέιτς των καθηκόντων της. Πρόδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αρνούμενη να εφαρμόσει μια νομική εντολή που αποσκοπεί στην προστασία των πολιτών των Ηνωμένων Πολιτειών».

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ο Τραμπ ασκεί την ύψιστη, ευγενή δημοκρατία δεν αστειεύται..Αλλά είπαμε: ο Ομπάμα σκότωσε πολλούς περισσότερους γιατί τι ωραίος που είναι ο φασισμός του Τραμπ! Επίσης, πόσο βλάκες όλοι όσοι μιλάνε για επικείμενο παγκόσμιο πόλεμο. Τόση αγάπη για τους "ξένους" είχαμε να δούμε από το β! παγκόσμιο