Ο Τραμπ απέπεμψε την υπηρεσιακή υπ. Δικαιοσύνης που διαφώνησε με το διάταγμα

Ο Τραμπ απέπεμψε την υπηρεσιακή υπ. Δικαιοσύνης που διαφώνησε με το διάταγμα Facebook Twitter
4

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ απάλλαξε από τα καθήκοντά της, την υπηρεσιακή υπουργό Δικαιοσύνης, Σάλι Γέιτς, μετά την εντολή που έδωσε η ίδια, προς τους νομικούς του υπουργείου αναφορικά με τη μη τήρηση της περιορισμών στη μετανάστευση που επέβαλε ο Τραμπ, σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου, του Λευκού Οίκου, στο Twitter.


Ο Τραμπ ανέθεσε στον Ντάνα Μποέντε, Γενικό Εισαγγελέα στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια ν΄ αντικαταστήσει τη Γέιτς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ και την ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Τραμπ απέπεμψε την υπηρεσιακή υπ. Δικαιοσύνης που διαφώνησε με το διάταγμα Facebook Twitter
H πρώην υπηρεσιακή υπουργός Δικαιοσύνης, Σάλι Γέιτς


Η Γέιτς, που είχε επιλεγεί από τον προηγούμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν είχε πειστεί για τη νομική ορθότητα του ειδικού προεδρικού διατάγματος που υπέγραψε ο Τραμπ, απαγορεύοντας την είσοδο ταξιδιωτών από επτά χώρες, στις οποίες, οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου είναι ιδιαίτερα σκληρή καθώς κάνει λόγο για προδοσία και συγκεκριμένα αναφέρει πως «Ο Πρόεδρος απαλλάσσει την Γέιτς των καθηκόντων της. Πρόδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αρνούμενη να εφαρμόσει μια νομική εντολή που αποσκοπεί στην προστασία των πολιτών των Ηνωμένων Πολιτειών».

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Γιατί ο Μπάλντουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία 18 μήνες μετά;

Explainer / Explainer: Γιατί ο Μπάλντουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία 18 μήνες μετά;

Αυτό που συνέβη τον Οκτώβριο του ’21 με τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς από αληθινά πυρά, θεωρείται από πολλούς κάτι που έτσι κι αλλιώς θα συνέβαινε. Το θέμα είναι «γιατί» -όπως αποκαλύπτεται από mail παραίτησης μέλους του συνεργείου- και πόση ευθύνη έχουν γι’ αυτό οι πλατφόρμες streaming.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Ο Τραμπ ασκεί την ύψιστη, ευγενή δημοκρατία δεν αστειεύται..Αλλά είπαμε: ο Ομπάμα σκότωσε πολλούς περισσότερους γιατί τι ωραίος που είναι ο φασισμός του Τραμπ! Επίσης, πόσο βλάκες όλοι όσοι μιλάνε για επικείμενο παγκόσμιο πόλεμο. Τόση αγάπη για τους "ξένους" είχαμε να δούμε από το β! παγκόσμιο

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ