Ο Τραμπ απειλεί την Κίνα με δασμούς γιατί «αθετεί τη συμφωνία»

Ο Τραμπ απειλεί την Κίνα με δασμούς γιατί «αθετεί τη συμφωνία» Facebook Twitter
EPA
0

Με επιβολή υψηλών δασμών απειλεί την Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καθώς υποστηρίζει ότι «έσπασε τη συμφωνία».


Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο για το εμπόριο και διεμήνυσε πως η Κίνα θα αντιμετωπίσει υψηλούς δασμούς εάν δεν υπάρξει διευθέτηση.

«Βλέπετε τους δασμούς που επιβάλλουμε;» είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του σε μια δημόσια συγκέντρωση στη Φλόριντα. «Επειδή έσπασαν τη συμφωνία (...). Αθέτησαν τη συμφωνία. Λοιπόν έρχονται αεροπορικώς. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έρχεται αεροπορικώς, αλλά έσπασαν τη συμφωνία. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό.

Λοιπόν θα πληρώσουν». Εάν «δεν κλείσουμε συμφωνία» η κυβέρνησή του θα φροντίσει να «εισπράττουμε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο», πρόσθεσε.

Ο Ρεπουμπλικάνος συμπλήρωσε ότι δεν θα υποχωρήσει ωσότου η Κίνα να πάψει να κλέβει, όπως το έθεσε, τους Αμερικανούς εργαζόμενους.

Ο Τραμπ απειλεί να επιβάλλει επιπρόσθετους τιμωρητικούς δασμούς σε εισαγόμενα στις ΗΠΑ κινεζικά προϊόντα αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων από αύριο Παρασκευή, επικαλούμενος το ότι το Πεκίνο υπαναχώρησε από δεσμεύσεις που είχε κάνει στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

Διεθνή / Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

«Ο FDA διεξάγει έρευνα σε βάθος σε διάφορες ηλικιακές ομάδες όσον αφορά πιθανούς θανάτους οφειλόμενους στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού», σύμφωνα με το υπ. Υγείας
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δίνει προθεσμία λίγων ημερών στον Ζελένσκι για να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ δίνει προθεσμία λίγων ημερών στον Ζελένσκι για να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ

Η Ουκρανία ανακοίνωσε πως θα παραχωρήσει στις ΗΠΑ ένα αναθεωρημένο ειρηνευτικό σχέδιο, καθώς ο Ζελένσκι απορρίπτει κατηγορηματικά τις πιέσεις να παραχωρηθούν εδάφη στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM