Ο σύζυγος της Βρετανίδας νύφης του ISIS θέλει να επιστρέψει στην Ολλανδία μαζί της

Ο σύζυγος της Βρετανίδας νύφης του ISIS θέλει να επιστρέψει στην Ολλανδία μαζί της Facebook Twitter
1

Ο Ολλανδός σύζυγος της Βρετανίδας «νύφης του ισλάμ», Σαμίμα Μπέγκουμ επιθυμεί να επιστρέψει στην Ολλανδία μαζί της και με το παιδί τους.

Η 19χρονη Σαμίμα Μπέγκουμ έφυγε από το Λονδίνο μαζί με δύο φίλες της από το σχολείο για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος όταν ήταν 15 ετών αλλά τώρα θέλει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον νεογέννητο γιό της. Τον περασμένο μήνα της αφαιρέθηκε η βρετανική υπηκοότητα για λόγους ασφαλείας.

Η τύχη της Μπέγκουμ, η οποία τον περασμένο μήνα εντοπίστηκε σε ένα στρατόπεδο κρατουμένων στη Συρία, υπογραμμίζει τον ηθικό και νομικό λαβύρινθο και το ζήτημα ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις όταν καλούνται να διαχειριστούν τις οικογένειες ενόπλων που έχουν ορκιστεί να καταστρέψουν την Δύση.

Επικαλούμενο μια συνέντευξη του συζύγου της Γιάγκο Ριέντιτς, το BBC μετέδωσε ότι ο άνθρωπος αυτός έχει πολεμήσει με το Ισλαμικό Κράτος αλλά έχει παραδοθεί σε μια ομάδα Σύρων μαχητών και κρατείται σε ένα κουρδικό κέντρο κράτησης στη βορειοανατολική Συρία.

Το BBC αναφέρει ότι ο Ριέντιτς θέλει να επιστρέψει στην Ολλανδία μαζί με την σύζυγο και τον γιό τους.

«Φαινόταν ευδιάθετη», είπε ο Ριέντιτς για την γνωριμία του με την Μπέγκουμ. «Ήταν δική της επιλογή. Ζήτησε έναν σύντροφο για την ίδια και με κάλεσαν. Ήταν πολύ νέα...επέλεξε να παντρευτεί και εγώ επέλεξα να την παντρευτώ», λέει ο ίδιος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τα παιδιά απλώς έκαναν την επανάσταση τους και τώρα ωρίμασαν και θέλουν να νοικοκυρευτούν. Προτείνω το εξής αυτονόητο: Μήπως μαζί με όλες τις άλλες τάσεις (και πρώην συνιστώσες) που έχει ο Σύριζα (βαθύ Πασόκ, Ανέλ, Καραμανλικοί/Αντώναρος, σοσιαλτσοχατζοδημοκράτες, "εκσυγχρονιστές"/Μπίστης, Uncle Traveling Matt/Terence Quick, Ρουβίκωνες/Εξάρχεια, Θεσσαλονικιές Λατέρνες/Νοτοπούλου, συριζογιάπηδες εξωτερικού, κ.α.) να αποκτούσε και τάση ελληνοποιημένων μετανοημένων τζιχαντιστών; Μιλάμε για πολύ λαό, παιδιά.