Έχασε την υπηκοότητά της η Βρετανίδα νύφη του Ισλαμικού Κράτους

Έχασε την υπηκοότητά της η Βρετανίδα νύφη του Ισλαμικού Κράτους Facebook Twitter
0

Δεν μπορεί να επιστρέψει στη Βρετανία η Σαμίμα Μπέγκουμ καθώς έχασε την υπηκοότητά της μετά την απόφασή της να ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους. 

Η οικογένεια της Σαμίμα Μπέγκουμ, της έφηβης Βρετανίδας η οποία εγκατέλειψε τη χώρα της το 2015 για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά σήμερα θέλει να επιστρέψει στο σπίτι της, ενημερώθηκε για την απόφαση των βρετανικών αρχών να της αφαιρέσουν την βρετανική υπηκοότητα, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ITV News ανέφερε ότι η οικογένεια της Μπέγκουμ ενημερώθηκε για την απόφαση με επιστολή που έλαβε από το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας.

«Η οικογένεια είναι πολύ απογοητευμένη με την πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών να εκδώσει απόφαση στερώντας από την Σαμίμα την υπηκοότητά της», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Τασνίμε Ακούντζι με ανακοίνωση που ανήρτησε στο Twitter. «Εξετάζουμε νομικές οδούς για να προσβάλουμε αυτή την απόφαση», πρόσθεσε.

Η Σαμίμα Μπέγκουμ έφυγε το 2015 με δύο συμμαθήτριές της από το Λονδίνο και ταξίδεψε στη Συρία, για να ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο γέννησε ένα αγοράκι και είπε στους Times την προηγούμενη εβδομάδα ότι θέλει να επιστρέψει στην Βρετανία, καθώς πιστεύει ότι το παιδί της θα έχει ένα καλύτερο μέλλον στη Βρετανία.

Την Παρασκευή, ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών Σαγίντ Τζαβίντ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η βρετανική κυβέρνηση να αποτρέψει την επιστροφή της Μπέγκουμ στην Βρετανία. Εντούτοις, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Γκοκ τόνισε ότι θα προκύψουν νομικά προβλήματα εάν απορριφθεί το αίτημα της Μπέγκουμ να επιστρέψει. Σύμφωνα με τον ίδιο, που μίλησε στο Sky News, οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να γίνονται απάτριδες.

Σήμερα, η 19χρονη μητέρα βρίσκεται στον καταυλισμό Αλ Χολ, στη βορειοανατολική Συρία, για να γλυτώσει, όπως εκατοντάδες συγγενείς των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, από τις εχθροπραξίες στο Μπαγκούζ, όπου η εξτρεμιστική οργάνωση πολεμούσε για να διατηρήσει τον έλεγχο του τελευταίου προπυργίου της στην περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο: Με Πούτιν και Κιμ στο πλευρό του ο Σι έστειλε μήνυμα στη Δύση για «πόλεμο ή ειρήνη»

Διεθνή / Στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο: Με Πούτιν και Κιμ στο πλευρό του ο Σι έστειλε μήνυμα στη Δύση για «πόλεμο ή ειρήνη»

«Η αναγέννηση του κινεζικού έθνους είναι ασταμάτητη και η ευγενής υπόθεση της ειρήνης και της ανάπτυξης της ανθρωπότητας σίγουρα θα θριαμβεύσει», είπε ο κινέζος πρόεδρος σε ομιλία του
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Δημοσιεύτηκαν νέα αρχεία για την υπόθεση που όμως ήταν ήδη γνωστά

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Δημοσιεύτηκαν νέα αρχεία για την υπόθεση, τα οποία όμως ήταν ήδη γνωστά

Τα αρχεία φαίνεται να περιέχουν πληροφορίες που είναι ήδη δημόσια γνωστές, την ώρα που αυξάνεται η πίεση για τη δημοσιοποίηση όλων των σχετικών εγγράφων της υπόθεσης
LIFO NEWSROOM
Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκυλί ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Διεθνή / Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκύλο ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Πάνω στο πανό υπήρχε το λογότυπο του Κινήματος Ελευθερίας του Ιράν, ενός φιλοδημοκρατικού κόμματος που τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού κράτους και θρησκείας και είναι απαγορευμένο από την κυβέρνηση της Τεχεράνης
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Διεθνή / Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Συμπεριλαμβάνονται η Βίβλος του Γουσταύου Βάσα από το 1541, η Πίπη Φακιδομύτη, η ΙΚΕΑ και το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στη φύση, μεταξύ άλλων
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Διεθνή / Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Οι έφεδροι διαμαρτυρήθηκαν για το κάλεσμα της ισραηλινής κυβέρνησης, αμφισβητώντας αν η επιχείρηση έχει πολιτικά κίνητρα και αν θα βοηθούσε το Ισραήλ να επιτύχει τον στόχο του να πλήξει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς στη Γάζα
LIFO NEWSROOM