Ο Σαρκοζί στηρίζει Μακρόν για τη γαλλική προεδρία - «Ευχαριστώ»

Ο Σαρκοζί στηρίζει Μακρόν για τη γαλλική προεδρία - «Ευχαριστώ» του απάντησε εκείνος Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Mohammed Badra
0

O πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, στηρίζει την υποψηφιότητα του Εμανουέλ Μακρόν για άλλη μία θητεία στη γαλλική προεδρία.

Ο Σαρκοζί στάθηκε στη μεγάλη εμπειρία που έχει ο Μακρόν στη «σοβαρή διεθνή κρίση» που έχει προκύψει από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Μακρόν και η υποψήφια της ακροδεξιάς, Μαρίν Λε Πεν, θα ακονίσουν τα «μαχαίρια» τους στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 24 Απριλίου, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως η διαφορά είναι ισχνή, σε σχέση με τη «μάχη» του 2017.

«Θα ψηφίσω τον Εμανουέλ Μακρόν γιατί πιστεύω ότι έχει την απαραίτητη εμπειρία απέναντι στη σοβαρή διεθνή κρίση» σημείωσε ο Σαρκοζί, σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Το οικονομικό σχέδιο [σ.σ. του Μακρόν] θέτει την αξία της εργασίας ως κορυφαία προτεραιότητα και η δέσμευσή του στην Ευρώπη είναι σαφής και ξεκάθαρη» πρόσθεσε.

«Πρέπει να εγκαταλείψουμε τις κομματικές μας συνήθειες. (...) Η πίστη μας στις δεξιές δημοκρατικές αξίες και την κυβερνητική μας κουλτούρα πρέπει να μας οδηγήσει στο να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Εμανουέλ Μακρόν για ενότητα» κατέληξε.

Το «ευχαριστώ» του Μακρόν

Ο Μακρόν απάντησε στη δήλωσή του, σημειώνοντας πως είναι καλοδεχούμενη η δημόσια στήριξη.

Όπως είπε, τον ευχαριστεί «για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη», επισημαίνοντας ότι τη θεωρεί «σημαντική» και ότι «αισθάνεται τιμή και υποχρέωση».

Με πληροφορίες από Frace24 και ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ