Ο Ρίτσαρντ Γκιρ απαντά για τους μετανάστες: «Δεν με ενδιαφέρει ο Σαλβίνι, με ενδιαφέρουν αυτοί οι άνθρωποι»

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ απαντά για τους μετανάστες: «Δεν με ενδιαφέρει ο Σαλβίνι, με ενδιαφέρουν αυτοί οι άνθρωποι» Facebook Twitter
5

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ απάντησε στον Ματέο Σαλβίνι για το ζήτημα των μεταναστών τους οποίους ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας δεν επιτρέπει να αποβιβαστούν σε κάποιο λιμάνι της Ιταλίας. 

Όταν ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος υπήρξε ο πρωτεργάτης νομοθεσίας που προβλέπει μεγάλα πρόστιμα για τα πλοία των ΜΚΟ που  διασώζουν μετανάστες στην Μεσόγειο, πληροφορήθηκε ότι ο διάσημος ηθοποιός μετείχε σε μια τέτοια αποστολή, του επιτέθηκε μέσω Twitter, αλλά και με επίσημο δελτίο τύπου του υπουργείου.

Μέσω του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, ο Σαλβίνι δήλωσε: «Ο Ρίτσαρντ Γκρι δεν πιστεύει στην έγκριση του διατάγματος ασφαλείας Bis. Η Ιταλία το περίμενε εδώ και χρόνια. Από την άλλη πλευρά, δεδομένου ότι ο γενναιόδωρος εκατομμυριούχος ανακοινώνει την ανησυχία του για τη μοίρα των μεταναστών του Open Arms, τον ευχαριστούμε: θα μπορέσει να τους μεταφέρει όλους στο Χόλιγουντ, με το ιδιωτικό του αεροπλάνο και να τους κρατήσει στις βίλες του. Ευχαριστώ Ρίτσαρντ!».

 «Μιας και που οι φίλοι του από τις ΜΚΟ έχουν μαζέψει 180 μετανάστες σε πλοίο, είμαι βέβαιος ότι ο γενναιόδωρος εκατομμυριούχος θα τους φιλοξενήσει όλους στις βίλες του. Κάνω λάθος;;;», έγραψε αργότερα σε ανάρτησή του στο Twitter, ο ηγέτης της ακροδεξίας Λέγκα. 

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ πάντως, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στην κόντρα, απαξιώνοντας στην ουσία τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών. «Δεν με ενδιαφέρει ο Σαλβίνι, με ενδιαφέρουν αυτοί οι άνθρωποι», είπε ο ηθοποιός απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων σε συνέντευξη Τύπου στη Λαμπεντούζα. 

«Δεν ενδιαφέρομαι για την πολιτική, αυτή δεν είναι πολιτική, αλλά ανθρωπιστική υπόθεση», είπε και πρόσθεσε: «Στο πλοίο συναντήθηκα με εξαιρετικούς, θαρραλέους ανθρώπους με τρομερές ιστορίες. Προέρχονται από την κόλαση. Οι γυναίκες ειδικότερα ήταν όλες θύματα βιασμού».

«Οι Ιταλοί έχουν αλλάξει. Λατρεύω την Ιταλία: Λατρεύω το πνεύμα των Ιταλών, τη γενναιοδωρία τους, την αγάπη που αποπνέει από ό, τι κάνουν. Αλλά τα τελευταία δύο χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει, οι άνθρωποι έχουν γίνει παρανοϊκοί, φοβούνται να αναζητήσουν το σωστό», είπε ακόμα ο ηθοποιός.

«Οι πολιτικοί αντί να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους, τους δαιμονοποιούν και αυτό πρέπει να τελειώσει και μπορεί να τελειώσει μόνο εάν εμείς το τελειώσουμε. Το μόνο ενδιαφέρον μου είναι να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους. Τόσο απλά», κατέληξε στην σύντομη ομιλία του.

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Σαλβίνι τυγχάνει να είναι πολιτικός εκλεγμένος από τους Ιταλούς και μάλιστα εξαιρετικά δημοφιλής στην Ευρώπη, λόγω της στάσης του στο μεταναστευτικό. Αν δε σε ενδιαφέρει ο Σαλβίνι λοιπόν, δεν σε ενδιαφέρει και τι πιστεύουν οι Ιταλοί για τη χώρα τους. Είσαι πιο σημαντικός, και η γνώμη σου μετράει περισσότερο, έπαιξες εξάλλου σε μία ταινία με την Τζούλια Ρόμπερτς που σε έκανε πασίγνωστο...