Ο Ρίτσαρντ Γκιρ απαντά για τους μετανάστες: «Δεν με ενδιαφέρει ο Σαλβίνι, με ενδιαφέρουν αυτοί οι άνθρωποι»

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ απαντά για τους μετανάστες: «Δεν με ενδιαφέρει ο Σαλβίνι, με ενδιαφέρουν αυτοί οι άνθρωποι» Facebook Twitter
5

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ απάντησε στον Ματέο Σαλβίνι για το ζήτημα των μεταναστών τους οποίους ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας δεν επιτρέπει να αποβιβαστούν σε κάποιο λιμάνι της Ιταλίας. 

Όταν ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος υπήρξε ο πρωτεργάτης νομοθεσίας που προβλέπει μεγάλα πρόστιμα για τα πλοία των ΜΚΟ που  διασώζουν μετανάστες στην Μεσόγειο, πληροφορήθηκε ότι ο διάσημος ηθοποιός μετείχε σε μια τέτοια αποστολή, του επιτέθηκε μέσω Twitter, αλλά και με επίσημο δελτίο τύπου του υπουργείου.

Μέσω του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, ο Σαλβίνι δήλωσε: «Ο Ρίτσαρντ Γκρι δεν πιστεύει στην έγκριση του διατάγματος ασφαλείας Bis. Η Ιταλία το περίμενε εδώ και χρόνια. Από την άλλη πλευρά, δεδομένου ότι ο γενναιόδωρος εκατομμυριούχος ανακοινώνει την ανησυχία του για τη μοίρα των μεταναστών του Open Arms, τον ευχαριστούμε: θα μπορέσει να τους μεταφέρει όλους στο Χόλιγουντ, με το ιδιωτικό του αεροπλάνο και να τους κρατήσει στις βίλες του. Ευχαριστώ Ρίτσαρντ!».

 «Μιας και που οι φίλοι του από τις ΜΚΟ έχουν μαζέψει 180 μετανάστες σε πλοίο, είμαι βέβαιος ότι ο γενναιόδωρος εκατομμυριούχος θα τους φιλοξενήσει όλους στις βίλες του. Κάνω λάθος;;;», έγραψε αργότερα σε ανάρτησή του στο Twitter, ο ηγέτης της ακροδεξίας Λέγκα. 

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ πάντως, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στην κόντρα, απαξιώνοντας στην ουσία τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών. «Δεν με ενδιαφέρει ο Σαλβίνι, με ενδιαφέρουν αυτοί οι άνθρωποι», είπε ο ηθοποιός απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων σε συνέντευξη Τύπου στη Λαμπεντούζα. 

«Δεν ενδιαφέρομαι για την πολιτική, αυτή δεν είναι πολιτική, αλλά ανθρωπιστική υπόθεση», είπε και πρόσθεσε: «Στο πλοίο συναντήθηκα με εξαιρετικούς, θαρραλέους ανθρώπους με τρομερές ιστορίες. Προέρχονται από την κόλαση. Οι γυναίκες ειδικότερα ήταν όλες θύματα βιασμού».

«Οι Ιταλοί έχουν αλλάξει. Λατρεύω την Ιταλία: Λατρεύω το πνεύμα των Ιταλών, τη γενναιοδωρία τους, την αγάπη που αποπνέει από ό, τι κάνουν. Αλλά τα τελευταία δύο χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει, οι άνθρωποι έχουν γίνει παρανοϊκοί, φοβούνται να αναζητήσουν το σωστό», είπε ακόμα ο ηθοποιός.

«Οι πολιτικοί αντί να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους, τους δαιμονοποιούν και αυτό πρέπει να τελειώσει και μπορεί να τελειώσει μόνο εάν εμείς το τελειώσουμε. Το μόνο ενδιαφέρον μου είναι να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους. Τόσο απλά», κατέληξε στην σύντομη ομιλία του.

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Σαλβίνι τυγχάνει να είναι πολιτικός εκλεγμένος από τους Ιταλούς και μάλιστα εξαιρετικά δημοφιλής στην Ευρώπη, λόγω της στάσης του στο μεταναστευτικό. Αν δε σε ενδιαφέρει ο Σαλβίνι λοιπόν, δεν σε ενδιαφέρει και τι πιστεύουν οι Ιταλοί για τη χώρα τους. Είσαι πιο σημαντικός, και η γνώμη σου μετράει περισσότερο, έπαιξες εξάλλου σε μία ταινία με την Τζούλια Ρόμπερτς που σε έκανε πασίγνωστο...