Ο Ρίτσαρντ Γκιρ απαντά για τους μετανάστες: «Δεν με ενδιαφέρει ο Σαλβίνι, με ενδιαφέρουν αυτοί οι άνθρωποι»

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ απαντά για τους μετανάστες: «Δεν με ενδιαφέρει ο Σαλβίνι, με ενδιαφέρουν αυτοί οι άνθρωποι» Facebook Twitter
5

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ απάντησε στον Ματέο Σαλβίνι για το ζήτημα των μεταναστών τους οποίους ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας δεν επιτρέπει να αποβιβαστούν σε κάποιο λιμάνι της Ιταλίας. 

Όταν ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος υπήρξε ο πρωτεργάτης νομοθεσίας που προβλέπει μεγάλα πρόστιμα για τα πλοία των ΜΚΟ που  διασώζουν μετανάστες στην Μεσόγειο, πληροφορήθηκε ότι ο διάσημος ηθοποιός μετείχε σε μια τέτοια αποστολή, του επιτέθηκε μέσω Twitter, αλλά και με επίσημο δελτίο τύπου του υπουργείου.

Μέσω του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, ο Σαλβίνι δήλωσε: «Ο Ρίτσαρντ Γκρι δεν πιστεύει στην έγκριση του διατάγματος ασφαλείας Bis. Η Ιταλία το περίμενε εδώ και χρόνια. Από την άλλη πλευρά, δεδομένου ότι ο γενναιόδωρος εκατομμυριούχος ανακοινώνει την ανησυχία του για τη μοίρα των μεταναστών του Open Arms, τον ευχαριστούμε: θα μπορέσει να τους μεταφέρει όλους στο Χόλιγουντ, με το ιδιωτικό του αεροπλάνο και να τους κρατήσει στις βίλες του. Ευχαριστώ Ρίτσαρντ!».

 «Μιας και που οι φίλοι του από τις ΜΚΟ έχουν μαζέψει 180 μετανάστες σε πλοίο, είμαι βέβαιος ότι ο γενναιόδωρος εκατομμυριούχος θα τους φιλοξενήσει όλους στις βίλες του. Κάνω λάθος;;;», έγραψε αργότερα σε ανάρτησή του στο Twitter, ο ηγέτης της ακροδεξίας Λέγκα. 

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ πάντως, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στην κόντρα, απαξιώνοντας στην ουσία τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών. «Δεν με ενδιαφέρει ο Σαλβίνι, με ενδιαφέρουν αυτοί οι άνθρωποι», είπε ο ηθοποιός απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων σε συνέντευξη Τύπου στη Λαμπεντούζα. 

«Δεν ενδιαφέρομαι για την πολιτική, αυτή δεν είναι πολιτική, αλλά ανθρωπιστική υπόθεση», είπε και πρόσθεσε: «Στο πλοίο συναντήθηκα με εξαιρετικούς, θαρραλέους ανθρώπους με τρομερές ιστορίες. Προέρχονται από την κόλαση. Οι γυναίκες ειδικότερα ήταν όλες θύματα βιασμού».

«Οι Ιταλοί έχουν αλλάξει. Λατρεύω την Ιταλία: Λατρεύω το πνεύμα των Ιταλών, τη γενναιοδωρία τους, την αγάπη που αποπνέει από ό, τι κάνουν. Αλλά τα τελευταία δύο χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει, οι άνθρωποι έχουν γίνει παρανοϊκοί, φοβούνται να αναζητήσουν το σωστό», είπε ακόμα ο ηθοποιός.

«Οι πολιτικοί αντί να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους, τους δαιμονοποιούν και αυτό πρέπει να τελειώσει και μπορεί να τελειώσει μόνο εάν εμείς το τελειώσουμε. Το μόνο ενδιαφέρον μου είναι να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους. Τόσο απλά», κατέληξε στην σύντομη ομιλία του.

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Σαλβίνι τυγχάνει να είναι πολιτικός εκλεγμένος από τους Ιταλούς και μάλιστα εξαιρετικά δημοφιλής στην Ευρώπη, λόγω της στάσης του στο μεταναστευτικό. Αν δε σε ενδιαφέρει ο Σαλβίνι λοιπόν, δεν σε ενδιαφέρει και τι πιστεύουν οι Ιταλοί για τη χώρα τους. Είσαι πιο σημαντικός, και η γνώμη σου μετράει περισσότερο, έπαιξες εξάλλου σε μία ταινία με την Τζούλια Ρόμπερτς που σε έκανε πασίγνωστο...