Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας βοήθησε στη διάσωση δύο γυναικών στη θάλασσα

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας βοήθησε στη διάσωση δύο γυναικών στη θάλασσα Facebook Twitter
Ο Πορτογάλος πρόεδρος βοήθησε δύο γυναίκες μετά την ανατροπή του κανό τους (Πηγή φωτό RADIOTELEVISAO PORTUGUESA)
0

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα βοήθησε στη διάσωση δύο γυναικών, που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, όταν ανατράπηκε το κανό τους.

Το περιστατικό συνέβη σε παραλία στο Αλγκάρβε, το Σάββατο. Ο 71χρονος πρόεδρος της Πορτογαλίας μόλις είχε κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους, στην παραλία Praia do Alvor, όταν παρατήρησε ότι οι δύο γυναίκες αντιμετώπιζαν πρόβλημα.

Ο Ρεμπέλο ντε Σόουζα κολύμπησε προς τα εκεί, για να τις βοηθήσει. Ένας άλλος άνδρας είχε ήδη σπεύσει για τον ίδιο λόγο, ενώ κάποιος με τζετ σκι επίσης έσπευσε στο σημείο. Ο τελευταίος κατάφερε να βγάλει το κανό των δύο γυναικών στην ακτή.

 

Αφού βοήθησε τις δύο γυναίκες, ο Πορτογάλος πρόεδρος είπε στους δημοσιογράφους ότι οι λουόμενες είχαν φτάσει εκεί από άλλη παραλία. «Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα και τις παρέσυρε. Ανετράπη το κανό και ήπιαν αρκετό νερό, ενώ δεν μπορούσαν ούτε να γυρίσουν το κανό, να ανέβουν σε αυτό, ή να κολυμπήσουν. Τόσο δυνατό είναι το ρεύμα», δήλωσε ο 71χρονος.

Ο Πορτογάλος πρόεδρος, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, στο πλαίσιο των διακοπών του επισκέπτεται διάφορες περιοχές της χώρας, σε μια προσπάθεια να προωθήσει τον τουρισμό, έναν τομέα στον οποίο βασίζεται ιδιαίτερα η Πορτογαλία, αλλά έχει πληγεί λόγω της πανδημίας.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ