Ο πρίγκιπας Άντριου παραιτείται από όλους τους τίτλους του: «Βάζω πάνω απ' όλα το καθήκον μου προς την οικογένεια»

Ο πρίγκιπας Άντριου παραιτείται από όλους τους τίτλους του: «Βάζω πάνω απ' όλα το καθήκον μου προς την οικογένεια» Facebook Twitter
Ο Πρίγκιπας Άντριου παραιτείται από όλους τους τίτλους του μετά τις αποκαλύψεις που ήλθαν στη δημοσιότητα / EPA
0

Ο πρίγκιπας Άντριου πρόκειται να παραιτηθεί από όλους τους τίτλους του, συμπεριλαμβανομένου εκείνου του Δούκα του Γιορκ.

Πρόκειται για εξέλιξη που ακολουθεί μια σειρά πρόσφατων σκανδάλων τα οποία αφορούν τόσο τη σχέση του με τον Τζέφρι Έπσταϊν, όσο και τη φερόμενη σύνδεσή του με κατάσκοπο από την Κίνα.

Σε ανακοίνωσή του, ο πρίγκιπας Άντριου ανέφερε: «Σε συζήτηση με τον Βασιλιά και την άμεση και ευρύτερη οικογένειά μου, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι συνεχιζόμενες κατηγορίες εναντίον μου αποσπούν την προσοχή από το έργο της Αυτού Μεγαλειότητας και της Βασιλικής Οικογένειας. Αποφάσισα, όπως πάντα, να βάλω πάνω απ' όλα το καθήκον μου προς την οικογένεια και τη χώρα μου. Επιμένω στην απόφασή μου πριν από πέντε χρόνια να αποστασιοποιηθώ από τη δημόσια ζωή. Με τη συμφωνία της Αυτού Μεγαλειότητας, πιστεύουμε ότι πρέπει τώρα να προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα. Συνεπώς, δεν θα χρησιμοποιώ πλέον τον τίτλο μου ούτε τις τιμές που μου έχουν απονεμηθεί. Όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν, αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες εναντίον μου».

Ο πρίγκιπας Άντριου θα θέσει όλους τους τίτλους του «σε αναστολή», έπειτα από έντονες πιέσεις του Παλατιού. Παράλληλα, θα αποχωρήσει και από το Τάγμα της Περικνημίδας (Order of the Garter). Ωστόσο, αναμένεται να διατηρήσει τον τίτλο του πρίγκιπα, ως γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Η πρώην σύζυγός του, Σάρα, Δούκισσα του Γιορκ, λέγεται ότι θα εγκαταλείψει επίσης τον τίτλο της και θα είναι πλέον γνωστή απλώς ως Σάρα Φέργκιουσον, σύμφωνα με την Telegraph.

Ο βασιλιάς «εξετάζει όλες τις δυνατές επιλογές του», δήλωσε νωρίτερα πηγή κοντά στη βασιλική οικογένεια.

Οι αποκαλύψεις που ήλθαν στη δημοσιότητα για τον πρίγκιπα Άντριου

Ύστερα από ημέρες νέων αποκαλύψεων που απειλούσαν περαιτέρω τη φήμη της βασιλικής οικογένειας, ο βασιλιάς Κάρολος αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα. Μέχρι τώρα, το Παλάτι είχε αποφύγει τέτοιου είδους κυρώσεις, όμως θεωρήθηκε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

Οι βασιλικοί σύμβουλοι γνωρίζουν ότι πιθανότατα θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες αποκαλύψεις σχετικά με τη σχέση του δούκα με τον παιδεραστή χρηματιστή, Έπσταϊν.

Η αλλαγή στάσης του Παλατιού, ήλθε μετά τη δημοσιοποίηση από την Telegraph ότι ο δούκας είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον τρεις συναντήσεις, την περίοδο 2018–2019, με τον Κάι Τσι, κορυφαίο Κινέζο αξιωματούχο που βρίσκεται στο επίκεντρο υπόθεσης κατασκοπείας του Πεκίνου. Μάλιστα, τον είχε καλέσει για γεύμα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ το 2018.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, διέρρευσαν email που έδειχναν πως ο Άντριου διατηρούσε επαφές με τον Έπσταϊν για περισσότερο διάστημα απ’ ό,τι είχε ισχυριστεί, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για το αν είπε ψέματα και σε άλλα σημεία.
 

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ RYANAIR

Διεθνή / Ryanair: Ο επικεφαλής της ζητά την απαγόρευση των αλκοολούχων ποτών το πρωί στα αεροδρόμια

Ο CEO της γνωστής αεροπορικής εταιρείας άσκησε ιδιαίτερη κριτική στα αεροδρόμια και τα bars εντός των χώρων αναμονής, αναρωτώμενος γιατί σερβίρεται αλκοόλ ακόμη και από τις 5 ή 6 το πρωί
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: ΗΠΑ και Ιράν ένα βήμα πριν από συμφωνία για τερματισμό του πολέμου

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία με το Ιράν για μονοσέλιδο μνημόνιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό του πολέμου και έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός: Προς τα Κανάρια Νησιά το κρουαζιερόπλοιο - Πώς θα απομακρυνθούν επιβάτες και πλήρωμα

Συνολικά, τρεις επιβάτες που ταξίδευαν με το MV Hondius έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά τον απόπλου του από την Αργεντινή πριν από περίπου έναν μήνα για υπερατλαντικό ταξίδι
THE LIFO TEAM