Ο πρίγκιπας Άντριου παραιτήθηκε από μέλος κορυφαίου γκολφ κλαμπ

Ο πρίγκιπας Άντριου παραιτήθηκε από μέλος κορυφαίου γκολφ κλαμπ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Έπειτα από τρεις δεκαετίες μπήκε ένα τέλος στη σχέση του πρίγκιπα Άντριου με το Royal & Ancient Golf Club, του οποίου δεν είναι πλέον επίτιμο μέλος. 

Ο δούκας του Γιορκ ενημέρωσε το κλαμπ για την απόφασή του να παραιτηθεί από την ιδιότητα του μέλους. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το κλαμπ έλαβε ειδοποίηση ότι ο δούκας του Γιορκ θα παραιτηθεί από την τιμητική ιδιότητα μέλους. Σεβόμαστε και εκτιμούμε αυτή την απόφαση», δήλωσε εκπρόσωπος του Royal & Ancient Golf Club. 

Ο πρίγκιπας Άντριου ετοιμάζεται να δώσει μάχη για την αγωγή που έχει κάνει σε βάρος του η Βιρτζίνια Τζουφρέ, κατηγορώντας τον για σεξουαλική επίθεση. Αμερικανός δικαστής δεν έκανε δεκτό το αίτημα του 61χρονου να απορριφθεί η υπόθεση. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και έχει ζητήσει να γίνει δίκη με ενόρκους

Ήδη, στα μέσα Ιανουαρίου, αφαιρέθηκαν οι στρατιωτικοί τίτλοι του πρίγκιπα Άντριου και οι θέσεις του σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, με «τη σύμφωνη γνώμη και την έγκριση» της βασίλισσας Ελισάβετ. «Θα συνεχίσει να μην ασκεί δημόσια καθήκοντα και θα υπερασπιστεί τον εαυτό του στην υπόθεση ως ιδιώτης», ανακοίνωσε στις 13 Ιανουαρίου το Μπάκιγχαμ.   

Τα τελευταία δύο χρόνια ο πρίγκιπας Άντριου έχει αποσυρθεί από τα βασιλικά καθήκοντα, μετά την καταστροφική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΒC, η οποία προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Έπσταϊν. 

Το Royal & Ancient Golf Club βρίσκεται στο Σεντ Άντριους της Σκωτίας και είναι ένα από τα κορυφαία γκολφ κλαμπ στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1754 και έχει 2.400 μέλη από όλο τον κόσμο. Ο πρίγκιπας Άντριου διετέλεσε αρχηγός του κλαμπ το 2003 και το 2004 ενώ η αδελφή του, πριγκίπισσα Άννα, έγινε επίτιμο μέλος λίγο μετά την απόφαση του 2014 να γίνονται δεκτές και γυναίκες. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ