Ο Πρίγκιπας Ακισίνο κατά των ιαπωνικών media για τα προβλήματα που προκάλεσαν στην κόρη του - «Είπαν τρομερά πράγματα»

Japan’s Prince Akishino lambasts media for saying ‘terrible things’ about his daughter Facebook Twitter
Ο Ακισίνο κατακεραύνωσε τα ιαπωνικά μμε για την αντιμετώπιση που επεφύλαξαν στην κόρη του - Φωτογραφία αρχείου: Getty Images
0

Ο πρίγκιπας Ακισίνο, ο πρώτος στη διαδοχή για τον ιαπωνικό θρόνο, κατακεραύνωσε τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τη μεγαλύτερη κόρη του, Μάκο, καταγγέλλοντάς τους για τα «τρομερά πράγματα» που είπαν για εκείνη, πριν τον γάμο της. 


Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα η Μάκο παντρεύτηκε τον Κέι Κομούρο, έναν νεαρό χωρίς βασιλικές καταβολές που γνώρισε στο πανεπιστήμιο, περίπου τέσσερα χρόνια μετά την ακύρωση του αρραβώνα τους κι έπειτα από μία οικονομική διαμάχη με τη μητέρα του. 

Η υπερβολική δημοσιογραφική κάλυψη της σχέσης της με τον Κομούρο -με τον οποίο ήδη ζουν στη Νέα Υόρκη- και τον γάμο τους που σήμανε το τέλος του πριγκιπικού της τίτλου, προκάλεσε στην Μάκο μιας μορφής διαταραχή μετατραυματικού στρες. 
 

«Αν διαβάσετε τα ταμπλόιντ, ε λοιπόν -δεν είμαι σίγουρος πώς ακριβώς να το εκφράσω- αλλά υπάρχουν πολλά εκεί που κατασκευάστηκαν, παρότι υπάρχουν και κάποιες γνώμες που θα'πρεπε να ακούσουμε» σχολίασε με ασυνήθιστη ειλικρίνια για τη θέση του ο Ακισίνο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα 56α γενέθλιά του. 


«Όσο για τα άρθρα στο ίντερνετ, υπάρχουν επίσης πολλά σχόλια... και κάποια από αυτά λένε πραγματικά τρομερά πράγματα» πρόσθεσε ο Ακισίνο, συνδέοντας το ρόλο των μίντια με την επιβάρυνση της ψυχικής υγείας της κόρης του. «Υπάρχουν άνθρωποι που πληγώθηκαν βαθύτατα από αυτή τη λασπολογία» είπε. 


Επιπλέον, ο νεότερος αδερφός του Αυτοκράτορα Ναρουχίτο υποστήριξε πως το παραδοσιακά φειδωλό Imperial Household Agency (Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου - ΙΗΑ) θα έπρεπε να έχει κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει τις ανακρίβειες στη δημοσιογραφική κάλυψη της σχέσης του νεαρού ζεύγους. 


«Ο λίβελος, είτε πρόκειται για περιοδικό είτε για ηλεκτρονικό Τύπο, είναι απαράδεκτος. Αν πρόκειται να διαφωνήσεις με ένα άρθρο, πρέπει να θέσεις τα σωστά στάνταρντ και έπειτα να διαμαρτυρηθείς όταν αυτά παραβιάζονται. Η αρνητική κάλυψη ίσως συνεχιστεί, γι'αυτό νομίζω είναι απαραίτητο να θέσουμε αυτά τα στάνταρντ σε συνεννόηση με το ΙΗΑ» είπε για την Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου.


Η διαμάχη για τα γαμήλια σχέδια ξεκίνησε έπειτα από δημοσίευμα σε ταμπλόιντ σύμφωνα με το οποίο ο πρώην αρραβωνιαστικός της μητέρας του Κομούρο υποστήριζε ότι μητέρα και γιος δεν αποπλήρωσαν χρέος ύψους περίπου 35.000 δολαρίων, ποσό που ο Κομούρο είχε πει πως ήταν δώρο και όχι δάνειο. Το θέμα αυτό που γρήγορα ξέφυγε από τα στενότερα όρια των ταμπλόιντ, προκάλεσε online παρενόχληση χρόνων για το ζευγάρι, ενώ έθετε ζήτημα για την καταλληλότητα του Κομούρο ως (τότε) μελλοντικού συζύγου της μεγαλύτερης ανιψιάς του Αυτοκράτορα. 
 


Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα, ο 30χρονος αποπλήρωσε τα χρωστούμενα αυτόν τον μήνα. 
 

Με πληροφορίες από Guardian

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Στο βίντεο που ανέβασε η ίδια η Έμα υποστήριξε ότι αντέδρασε έτσι γιατί ένιωσε ότι κινδυνεύει, ενώ υπογράμμισε πως ο άνδρας την απείλησε λέγοντάς της πως «δεν πρόκειται να λείψεις σε κανέναν»
NEWSROOM