Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατέθεσε σχέδιο νόμου το οποίου προβλέπει την κατάργηση του ορίου ηλικίας στη δημόσια διοίκηση.

 

Ο Ρώσος πρόεδρος προχωρά σε αυτή την κίνηση προκειμένου αξιωματούχοι- πιστοί σύμμαχοί του τους οποίους έχει διορίσει σε θέσεις κλειδιά- να παραμείνουν στις θέσεις τους και να μην υποχρεωθούν να συνταξιοδοτηθούν.

 

Το επιχείρημα του Πούτιν για αυτό το νομοσχέδιο είναι ότι πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους δημόσιοι λειτουργοί που έχουν μεγάλη εμπειρία.

 

Αρκετά στελέχη της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού- που γνωρίζονται με τον Πούτιν ακόμη και πριν ξεκινήσει την πολιτική σταδιοδρομία του- πλησιάζουν το όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότησή τους.

 

Αυτή τη στιγμή η νομοθεσία επιτρέπει στους δημόσιους λειτουργούς να εργάζονται έως τα 65 τους και- εάν το επιθυμούν- να παραμείνουν στη θέση τους έως τα 70 τους. Η Δούμα αναμένεται να εγκρίνει το σχέδιο νόμου.

 

Για τον πρόεδρο της Ρωσίας δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Πέρυσι ο Πούτιν προώθησε τη συνταγματική αναθεώρηση προκειμένου να μπορεί να παραμείνει στην εξουσία έως το 2036, αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2024 και του 2030. επίσης πρόσφατα υπέγραψε νόμο που δίνει στους προέδρους ισόβια ασυλία.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ dpa

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr