Ο Πούτιν είπε ότι «η νίκη είναι αναπόφευκτη»-Γιατί δήλωσε «μας εξαπάτησαν»

Ο Πούτιν είπε ότι «η νίκη είναι αναπόφευκτη» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι «αναπόφευκτη».

Σε δηλώσεις που έκανε ενώπιον εργατών κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε εργοστάσιο όπλων στην γενέτειρα του, την Αγία Πετρούπολη, οι οποίες μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, δήλωσε στους εργάτες και τους δημοσιογράφους ότι «η νίκη είναι βέβαιη, δεν έχω αμφιβολία για αυτό» .

Σύμφωνα με τον Πούτιν, αυτό που θα μπορούσε να βοηθήσει τη Ρωσία «είναι η ενότητα του ρωσικού λαού, το θάρρος και ο ηρωισμός των στρατιωτών μας (...) και προφανώς η δουλειά του στρατιωτικοβιομηχανικού τομέα μας».

Είπε επίσης πως «γενικά, η αμυντική μας βιομηχανία παράγει πυραύλους αεράμυνας για διάφορους σκοπούς μέσα σε ένα χρόνο, περίπου όπως όλες οι στρατιωτικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις του κόσμου παράγουν».

Μεταξύ άλλων, στο εργοστάσιο, ο Πούτιν είπε στους υπαλλήλους της επιχείρησης ότι «υπάρχει κάθε λόγος να αποκαλείται νεοναζιστικό το σημερινό καθεστώς του Κιέβου» και ότι θα μπορούσε να θεσπιστεί αναβολή από τη στρατιωτική θητεία για τους υπαλλήλους των επιχειρήσεων της αμυντικής βιομηχανίας.

«Απλώς μας εξαπάτησαν»

Κατόπιν σε συνάντησή του με βετεράνους ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα επεδίωκε εδώ και καιρό να διαπραγματευτεί μια διευθέτηση της σύγκρουσης στο Ντονμπάς της Ουκρανίας.

«Επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας με τη συμμετοχή βαρέων όπλων, πυροβολικού, αρμάτων μάχης και αεροσκαφών δεν έχουν σταματήσει στο Ντονμπάς από το 2014», δήλωσε ο Πούτιν. «Όλα όσα κάνουμε σήμερα στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι μια προσπάθεια να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο. Αυτό είναι το νόημα της επιχείρησής μας,  η προστασία των ανθρώπων που ζουν σε αυτά τα εδάφη».

Ο Πούτιν επέμεινε ότι η Ρωσία προσπάθησε να διαπραγματευτεί μια ειρηνική διευθέτηση της αυτονομιστικής σύγκρουσης πριν στείλει στρατεύματα και δήλωσε ότι «απλώς μας εξαπάτησαν».

Περιέγραψε τα ανατολικά της Ουκρανίας ως «ιστορικά εδάφη της Ρωσίας», προσθέτοντας ότι η Μόσχα παραδέχθηκε την απώλειά τους μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, αλλά έπρεπε να δράσει για να προστατεύσει τους ρωσόφωνους εκεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM
Η Βουλή της Σενεγάλης ψήφισε αυστηρότερο νόμο κατά των ομόφυλων σχέσεων

Διεθνή / Η Βουλή της Σενεγάλης αυστηροποιεί τις διώξεις ομοφυλοφίλων: «Δεν είναι της κουλτούρας μας»

Η Βουλή της Σενεγάλης ενέκρινε νομοσχέδιο που αυξάνει στα 10 χρόνια τη μέγιστη ποινή για ομόφυλες σχέσεις και προβλέπει κυρώσεις και για την προώθηση ή χρηματοδότησή τους.
THE LIFO TEAM