Ο Πούτιν έδωσε εντολή αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία

Ο Πούτιν έδωσε εντολή αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA/SERGEI CHIRIKOV
0

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή στις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία να αρχίσουν να αποσύρονται.

Παράλληλα, είχε συνομιλίες με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη συριακή επαρχία της Λαττάκειας, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Τον ρώσο πρόεδρο υποδέχθηκαν στη βάση ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και ο αρχηγός των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία Σεργκέι Σουροβίκιν, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

«Μέσα σε λίγο περισσότερο από δύο χρόνια, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σε συνεργασία με τον συριακό στρατό, κατέστρεψαν σε μεγάλο βαθμό τους διεθνείς τρομοκράτες. Κατά συνέπεια έλαβα την απόφαση να επιστρέψει στη Ρωσία το μεγαλύτερο μέρος του ρωσικού στρατιωτικού αποσπάσματος που βρίσκεται στη Συρία», δήλωσε ο Πούτιν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Ωστόσο, μετά την άφιξή του στο Κάιρο, έπειτα από την αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Συρία, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως η Ρωσία θα διατηρήσει «σε μόνιμη βάση» την αεροπορική βάση της στο Χμέιμιμ, καθώς και τη ναυτική βάση της στην Ταρτούς, παρά την απόφαση που ανακοίνωσε νωρίτερα για την έναρξη της αποχώρησης μέρους των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Διεθνή / Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Αντιδράσεις προκαλεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναπαραγωγή της φωνής του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς – Καταγγελία από την ένωση ηθοποιών για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Διεθνή / Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας αποκαλύπτει χρήση μη εγκεκριμένων φίλτρων σε φυσικά μεταλλικά νερά και σιωπή της κυβέρνησης Μακρόν από το 2022
LIFO NEWSROOM
Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν: Περίπου 1,5 εκατ. ντόπιοι θα πάνε στην Ελλάδα για διακοπές

Διεθνή / Τουρκία: Περίπου 1,5 εκατ. τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι η Τουρκία έχει ανέβει στην 5η θέση στην κατάταξη των χωρών που επισκέπτονται περισσότερο την Ελλάδα - Οι Τούρκοι τουρίστες θα συνεισφέρουν 1 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ