Ο Πούτιν δεν θάβει τη σορό του Λένιν

Ο Πούτιν δεν θάβει τη σορό του Λένιν Facebook Twitter
1

Οι αρχές της Ρωσίας δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να ταφεί η σορός του Βλαντίμιρ Λένιν, που εκτίθεται σε μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σημειώνοντας μάλιστα εμφατικά ότι «το ζήτημα αυτό δεν τίθεται σήμερα σε καμιά συζήτηση, το θέμα δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη καν».

Οι φήμες εξαπλώθηκαν μετά την έντονη κριτική που άσκησε ο Πούτιν στον Λένιν, λέγοντας ότι ο ηγέτης της ρωσικής επανάστασης, που τον θαυμάζουν ακόμη πολλοί Ρώσοι, ήταν υπεύθυνος για την «έκρηξη» στη χώρα.

«Οι ιδέες πρέπει να καταλήγουν σε καλά αποτελέσματα, όχι όπως συνέβη στην περίπτωση του Βλαντίμιρ Ίλιτς» Λένιν, δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του προεδρικού συμβουλίου για τις επιστήμες και την παιδεία.

Τόνισε ακόμη ότι οι ιδέες του Λένιν «τελικά οδήγησαν στην πτώση της Σοβιετικής Ένωσης» το 1991 και συμπλήρωσε ότι ο Λένιν «τοποθέτησε μια βόμβα στα θεμέλια του ακινήτου που ονομάζεται Ρωσία και κατόπιν αυτή εξερράγη».

Το ζήτημα της ταφής του Λένιν έχει τεθεί επανειλημμένα, αλλά οι ρωσικές αρχές έχουν αποφύγει να λάβουν μια τέτοια απόφαση μέχρι σήμερα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Γαβουνέλη: «Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί;»

Οπτική Γωνία / Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί

Μιλά στη LiFO η καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και γενική διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ Μαρία Γαβουνέλη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ