Ο Πιάνο νίκησε τον Καλατράβα και θα σχεδιάσει τη νέα γέφυρα στη Γένοβα- «Θα αντέξει χίλια χρόνια», δηλώνει

Ο Πιάνο νίκησε τον Καλατράβα και θα σχεδιάσει τη νέα γέφυρα στη Γένοβα- «Θα αντέξει χίλια χρόνια», δηλώνει Facebook Twitter
EPA
0

Ένα σχέδιο του Ρέντσο Πιάνο επέλεξαν οι αρχές της Γένοβας για την κατασκευή μιας νέας γέφυρας που θα αντικαταστήσει τη γέφυρα Μοράντι, η οποία κατέρρευσε τον περασμένο Αύγουστο.

Η γέφυρα Μοράντι, που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960, κατέρρευσε λόγω κακοτεχνιών και έλλειψης συντήρησης. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 43 άνθρωποι. 

Ο 81χρονος Πιάνο, που έχει γεννηθεί στη Γένοβα, είχε καταθέσει την πρότασή του τον Σεπτέμβριο.

Είχε να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό του άλλου διάσημου Ευρωπαίου αρχιτέκτονα, του Ισπανού Σαντιάγκο Καλατράβα, αλλά τελικά αναδείχθηκε νικητής και ανέλαβε το έργο προϋπολογισμού 202 εκατ. ευρώ.

«Αυτή θα αντέξει χίλια χρόνια και θα κατασκευαστεί από ατσάλι. Θα έχει τα στοιχεία του σχεδίου μιας βάρκας, γιατί αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει τη Γένοβα», είχε δηλώσει τότε περιγράφοντας τη νέα γέφυρα ως μια εξορθολογισμένη, φωτεινή, λευκή κατασκευή.

Το συμβόλαιο ανατέθηκε σε μια κοινοπραξία τριών ιταλικών κατασκευαστικών εταιρειών, των Salini Impregilo, Fincantieri και Italferr.

Ο Πιάνο μεταξύ άλλων έχει σχεδιάσει το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι, το νέο δικαστικό Μέγαρο της γαλλικής πρωτεύουσας, αλλά και το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο Φάληρο.

Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ, ΑFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ένα γουρούνι, ένα κουνέλι και πολλοί σκύλοι «ηρεμούν» τους αγχωμένους ταξιδιώτες

Διεθνή / Στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ένα γουρούνι, ένα κουνέλι και πολλοί σκύλοι καθησυχάζουν τους αγχωμένους ταξιδιώτες

Το πρόγραμμα, γνωστό ως Wag Brigade, έκανε το ντεμπούτο του το 2013 και το αεροδρόμιο συνεργάστηκε με την Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων του Σαν Φρανσίσκο
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ