Ο πατέρας της Γκρέτα Τούνμπεργκ ομολογεί πως ανησυχεί για την κόρη του, αλλά την στηρίζει

Ο πατέρας της Γκρέτα Τούνμπεργκ ομολογεί πως ανησυχεί για την κόρη του, αλλά την στηρίζει Facebook Twitter
1

O πατέρας της Γκρέτα Τούνμπεργκ εξομολογήθηκε το πώς ο ακτιβισμός βοήθησε την κόρη του να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη, αλλά πως ο ίδιος εξακολουθεί να ανησυχεί για το πώς η 16χρονη θα αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο της διεθνούς φήμης της.

Μιλώντας στο BBC με αφορμή την φιλοξενία της κόρης του στο πρόγραμμα Today, ο Σβάντε Τουνμπεργκ, αποκάλυψε ότι θεωρούσε «κακή ιδέα» την σχολική απεργία της Γκρέτα που την οδήγησε σε δημόσια έκθεση και ήταν η απαρχή της παγκόσμιας φήμης της και πως ακόμη ανησυχεί.

Ο Σβάντε αποκαλύπτει πως ο ακτιβισμός είχε αλλάξει τη ζωή της κόρης του, η οποία υπέφερε από κατάθλιψη για «τρία ή τέσσερα χρόνια» πριν ξεκινήσει τη σχολική απεργία έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο και πως τώρα είναι πολύ πιο χαρούμενη. «Σταμάτησε να μιλάει ... έπαψε να πηγαίνει στο σχολείο», είπε για την ασθένειά της, προσθέτοντας ότι ο «απόλυτος εφιάλτης για έναν γονέα» ήταν όταν η Γκρέτα άρχισε να αρνείται να φάει.

Ο πατέρας της Γκρέτα, ηθοποιός στο επάγγελμα, δήλωσε ότι μαζί με τη σύζυγό του, την τραγουδίστρια Μαλένα Έρνμαν, παραμέρισαν την επαγγελματική τους ζωή για να περάσουν περισσότερο χρόνο με την κόρη τους και να την βοηθήσουν να ξεπεράσει την κατάθλιψη. Δηλώνει πως και ο ίδιος έγινε vegan και πως η σύζυγός του σταμάτησε να ταξιδεύει με αεροπλάνο για τις συναυλίες της.

Τη συνόδευε στην περιοδεία της στις Ηνωμένες Πολιτείες και την επίσκεψή τη στη Μαδρίτη φέτος αλλά λέει πως «Έκανα όλα αυτά τα πράγματα, όχι για να σώσω το κλίμα, αλλά για να σώσω το παιδί μου». «Έχω δύο κόρες και για να είμαι ειλικρινής είναι οι μόνες που έχουν σημασία για μένα. Απλώς θέλω να είναι ευτυχισμένες».

Παράλληλα λέει πως ανησυχεί για τα αρνητικά σχόλια που η κόρη του προσέλκυσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο διαδίκτυο και «όλο το μίσος που δημιουργείται γύρω της», αλλά πιστεύει πως η κόρη του το αντιμετώπισε απίστευτα καλά. «Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς το κάνει, αλλά γελάει τις περισσότερες φορές. Το θεωρεί ξεκαρδιστικό».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται για να παραχωρήσουν αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Διεθνή / FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται να δωρίσουν στην Ουκρανία αντιαεροπορικά Patriot και S-400

Η Ουκρανία ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τα συστήματα S-300 που διατηρεί η Ελλάδα, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις τα έχουν ήδη στο οπλοστάσιο τους και έχουν εμπειρία στον χειρισμό τους
NEWSROOM
«Μπριζίτ, μια ελεύθερη γυναίκα»: Η ζωή της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας γίνεται τηλεοπτική σειρά

Διεθνή / «Μπριζίτ, μια ελεύθερη γυναίκα»: Η ζωή της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας γίνεται τηλεοπτική σειρά

Σε έξι επεισόδια των 45 λεπτών θα προβληθεί η παραμυθένια ζωή της Μπριζίτ Μακρόν - Από καθηγήτρια του Εμανουέλ Μακρόν σε λύκειο της Αμιέν, στο Ελιζέ ως Πρώτη Κυρία της Γαλλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Φυσικά, όταν η κοπέλα καταρρεύσει, όλοι αυτοί που την τρέλαναν με την πολλή και εύκολη αγάπη τους, θα το αποδώσουν στο κόστος του αγώνα για το περιβάλλον και θα βρουν ένα επόμενο θύμα να λατρέψουν.