Ο Πάπας Φραγκίσκος στη λειτουργία μετά το εξιτήριο: «Χρειάζομαι κι εγώ το χάδι του Ιησού»

Πάπας Φραγκίσκος: Facebook Twitter
Φωτ.: Vatican News
0

Κανονικά παρά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του συμμετείχε ο Πάπας Φραγκίσκος στον εορτασμό της Κυριακής των Βαΐων στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Αύριο, αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών και ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε χαιρετισμούς σε όλους τους παρευρισκόμενους. «Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας, αλλά και για τις προσευχές σας, οι οποίες εντάθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων ημερών. Σας ευχαριστώ»

Ο Πάπας παρείχε ιδιαίτερη ευλογία του σε ένα καραβάνι ειρήνης που αναχώρησε από την Ιταλία για την Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

Αναλυτικότερα, στην θρησκευτική τελετή για την Κυριακή των Βαΐων χοροστάτησε ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος πήρε χθες εξιτήριο από το νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης.

Ο πάπας, ακόμη ελαφρώς καταπονημένος, ευχαρίστησε όσους προσευχήθηκαν υπέρ της υγείας του. «Ευχαριστώ για την συμπαράστασή σας και τις προσευχές σας, οι οποίες εντατικοποιήθηκαν τις περασμένες ημέρες. Ευχαριστώ τους κατοίκους της Ρώμης και τους προσκυνητές», είπε ο ποντίφικάς. Στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, σήμερα το πρωί οι πιστοί ξεπέρασαν τις 60.000 χιλιάδες.

«Πρέπει να είμαστε κοντά στους καταφρονημένους, σε όλους τους εγκαταλειμμένους», είπε ο Φραγκίσκος, ο οποίος ευλόγησε τους πιστούς, σε όλη την πλατεία, μέσα από το αυτοκίνητο, γνωστό ως «papa mobile».

«Πριν μια εβδομάδα, ένας Γερμανός άστεγος έχασε την ζωή του, κάτω από την κιονοστοιχία της πλατείας αυτής, μόνος και εγκαταλειμμένος. Για κάθε έναν από εμάς, και ο άνθρωπος αυτός είναι ο Ιησούς. Είναι τόσοι πολλοί οι άνθρωποι που μας χρειάζονται, είναι τόσοι πολλοί οι εγκαταλειμμένοι. Και εγώ χρειάζομαι το χάδι του Ιησού, να τον νιώσω κοντά μου. Για τον λόγο αυτό τον επισκέπτομαι και τον αναζητώ στους εγκαταλειμμένους, σε όσους δεν έχουν κανέναν» είπε ο πάπας στο μήνυμά του.

Το πρόγραμμα του Πάπα για την Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών

Αύριο, αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών. Όπως έγινε γνωστό, ο Φραγκίσκος την Πέμπτη θα μεταβεί, για την τελετή του Νιπτήρα, στις φυλακές ανηλίκων της Ρώμης, Καζάλ Ντελ Μάρμο. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς επιλογή που είχε κάνει πριν δέκα χρόνια, λίγο μετά την εκλογή του από το Κονκλάβιο.

Την Παρασκευή, ο πάπας θα χοροστατήσει, στο Κολοσσαίο, στην «Οδό του Σταυρού», στην οποία αναπαρίσταται η μαρτυρική πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα ταξιδέψει στη Γερμανία για να εμψυχώσει την Εθνική Αγγλίας στο Euro 2024

Διεθνή / Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα ταξιδέψει στη Γερμανία για να εμψυχώσει την Εθνική Αγγλίας στο Euro 2024

Δεν θα τον συνοδεύσει η Κέιτ Μίντλετον που δίνει μάχη με τον καρκίνο - Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου είναι πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Αγγλίας (FA)
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Διεθνή / Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Οι σκηνές έξω από τα κλειδωμένα γραφεία των Ρεπουμπλικανών μαρτυρούν το χάος που επικρατεί στη γαλλική πολιτική σκηνή, μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών
NEWSROOM