Ο Πάπας ενθαρρύνει αριστερό «Ταρζάν» που πρωτοστατεί σε καταλήψεις

Ο Πάπας ενθαρρύνει αριστερό «Ταρζάν» που πρωτοστατεί σε καταλήψεις Facebook Twitter
2

Ο πάπας Φραγκίσκος απάντησε με ενθαρρυντικό τόνο σε επιστολή του αριστερού πρώην δημοτικού συμβούλου της Ρώμης, Αντρέα Αλτσέττα, γνωστού και ως «Ταρζάν», ο οποίος πρωτοστατεί σε καταλήψεις ακινήτων, υπέρ των άστεγων και όσων δεν μπορούν να νοικιάσουν σπίτια στις τιμές της ελεύθερης αγοράς.

 Ο Αλτσέττα έγραψε στον πάπα Μπεργκόλιο, αποκαλώντας τον «φίλτατο και πολυτιμότατο ποντίφικα» και ζητώντας του, μετά το τέλος του Αγίου Έτους των καθολικών που θα αρχίσει τον Δεκέμβριο, να μπορέσουν να δοθούν, τα ακίνητα τις Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στα οποία θα φιλοξενηθούν οι προσκυνητές, σε άστεγους και φτωχές οικογένειες με έξωση που ζουν στην Ρώμη.

 Ο Αλτσέττα έχει πάρει μέρος και σε κατάληψη ακινήτου που βρίσκεται ένα μόλις χιλιόμετρο απόσταση από την θερινή κατοικία του πάπα Φραγκίσκου, στο προάστιο της Ρώμης Καστέλ Γκαντόλφο.

Ο Πάπας ενθαρρύνει αριστερό «Ταρζάν» που πρωτοστατεί σε καταλήψεις Facebook Twitter

 Σε απαντητική επιστολή υψηλόβαθμού κληρικού, στενού συνεργάτη του Φραγκίσκου τονίζεται, μεταξύ των άλλων, ότι «ο ποντίφικας έδειξε ειλικρινές και ανθρώπινο ενδιαφέρον για τα όσα του έγιναν γνωστά, εκφράζει λόγια ουσιαστικής ενθάρρυνσης και πατρικής κατανόησης και διαβεβαιώνει ότι στις προσευχές περιλαμβάνει μια αποστολική ευχή», από την στιγμή που δεν παύει ποτέ «να προάγει τις αξίες της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης».

 «Δεν περίμενα ποτέ, ότι στην ζωή μου,θα έγραφα στον πάπα και ότι εκείνος θα μου απαντούσε. Αλλά στην εποχή που ζούμε, σε ποιόν άλλον θα έπρεπε να απευθυνθούμε;» σχολίασε ο Αλτσέττα.

 «Ο πάπας αυτός τάσσεται, χωρίς δισταγμούς, με το μέρος των ασθενέστερων», πρόσθεσε ο Ιταλός αριστερός πολιτικός της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, γνωστός και ως «Ταρζάν».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM