O Πάπας άφησε στην άκρη την ομιλία του για να καταδικάσει την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

O Πάπας άφησε στην άκρη την ομιλία του για να καταδικάσει την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
0

Ο Πάπας Φραγκίσκος στο σημερινό πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, παρότρυνε τους ηγέτες να συνεργαστούν προκειμένου να καταπολεμήσουν τη “μάστιγα της τρομοκρατίας” τονίζοντας ότι μια κηλίδα αίματος κάλυψε τον κόσμο, με τον ερχομό του 2017.

 

Μιλώντας μπροστά σε περίπου 50.000 πιστούς στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο πλαίσιο της καθιερωμένης ομιλίας του, ο Πάπας Φραγκίσκος άφησε στην άκρη την ομιλία που είχε προετοιμάσει, για να καταδικάσει την επίθεση στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.

 

“Δυστυχώς, η βία χτύπησε και πάλι ακόμη και στη χθεσινή νύχτα των καλών ευχών και της ελπίδας. Με αίσθημα πόνου, στέκομαι δίπλα στον τουρκικό λαό. Προσεύχομαι για τα θύματα και τους τραυματίες, αλλά και για ολόκληρη την Τουρκία που θρηνεί,” τόνισε ο ίδιος στο μήνυμά του.

 

O Πάπας ζήτησε να τερματιστεί η μάστιγα της τρομοκρατία που «τυλίγει τον κόσμο με τη σκιά του φόβου και της αμηχανίας.»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM