Ο Όζι Όζμπορν θα φιλοξενήσει δύο οικογένειες Ουκρανών στη Βρετανία

Ο Όζι Όζμπορν θα φιλοξενήσει δύο οικογένειες Ουκρανών προσφύγων στα ακίνητά του στην Βρετανία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Όζι Όζμπορν σχεδιάζει να φιλοξενήσει δύο οικογένειες Ουκρανών προσφύγων στο κτήμα του στο Buckinghamshire, σύμφωνα με τη σύζυγό του Σάρον.

Το ζευγάρι πρόκειται να επιστρέψει μόνιμα στη Βρετανία αφού έζησε στο Λος Άντζελες για περισσότερα από 25 χρόνια.

Η απόφαση ελήφθη καθώς η Σάρον Όζμπορν θα εργαστεί στο TalkTV, ενώ ο Όζι από την πλευρά του, εξέφρασε την επιθυμία του να «επιστρέψει στην πατρίδα του» ενώ αντιμετωπίζει μία σειρά από προβλήματα υγείας.

Κατά τη διάρκεια μιας νέας συνέντευξης στους The Sunday Times, ο Σάρον επέκρινε τη βρετανική κυβέρνηση για τα ζητήματα που σχετίζονται με τους πρόσφυγες, που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία.

«Νομίζω ότι είναι αποτρόπαιο αυτό που κάνει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον», είπε σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ερωτηθείσα εάν η ίδια και ο Όζι θα φιλοξενούσαν οποιονδήποτε από τους πληγέντες πρόσφυγες, απάντησε ότι σχεδιάζουν να καλωσορίσουν «δύο  οικογένειες από την Ουκρανία στα ακίνητα που δεν χρησιμοποιούν» στην εξοχή.

«Ο Όζι είναι πολύ γνωστός στην Ουκρανία, νομίζω ότι θα είναι χαρούμενοι», πρόσθεσε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι δυο τους ανάρτησαν ένα βίντεο στα socila media, στο οποίο καλούσαν τους παγκόσμιους ηγέτες να υποσχεθούν ουσιαστική υποστήριξη σε όσους εγκαταλείπουν τη χώρα. «Υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία», είπε ο Όζι Όζμπορν.

«Αυτό που είδαμε είναι απογοητευτικό και ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα εκείνων που βρίσκονται στο ουκρανικό έδαφος. Πρέπει να υπερασπιστούμε τους πρόσφυγες παντού και να συνεισφέρουμε τα δισεκατομμύρια που χρειάζονται για αυτήν την κρίση».

Όπως αναφέρει το BBC News, η κυβέρνηση ξεκίνησε το πρόγραμμά «Homes For Ukraine» τον περασμένο μήνα σε μια προσπάθεια να στεγάσει όσους έχουν εγκλωβιστεί στη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση.

Κάθε νοικοκυριό που συμμετέχει στο πρόγραμμα, λαμβάνει το ποσό των 350 λιρών (αφορολόγητο) και δεν απαιτείται να καλύπτει τα έξοδα διατροφής και διαβίωσης, αλλά μπορεί να το κάνει εάν το επιθυμεί. 

Την πρώτη ημέρα εφαρμογής του προγράμματος, περισσότεροι από 100.000 πολίτες και οργανισμοί στη Βρετανία υπέβαλαν αίτηση, με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να χαρακτηρίζει το επίπεδο στήριξης «φανταστικό».

Ωστόσο, στη συνέχεια υπήρξαν αναφορές για πολλές δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Σε απάντηση, το Υπουργείο Εσωτερικών παραδέχτηκε ότι «η πρόοδος όσον αφορά την έγκριση των αιτήσεων δεν ήταν αρκετά καλή».

Με πληροφορίες του NME

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM
Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει προστασία από την απέλαση και άδειες εργασίας για συζύγους Αμερικανών πολιτών

Διεθνή / Ο Μπάιντεν νομιμοποιεί τους μετανάστες συζύγους Αμερικανών πολιτών

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν, αλλά και επιπλέον 50.000 νέοι κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη
NEWSROOM